Thursday , February 9 2023

O femeie de 101 ani din Pașcani, bolnavă de COVID-19, s-a vindecat după 10 zile de spitalizare

​O femeie în vârstă de 101 ani din Pașcani, bolnavă de COVID-19, a fost externată după 10 zile de spitalizare. Este cel mai în vârstă pacient îngrijit în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ”Sfânta Parascheva” din Iași, a anunțat miercuri managerul spitalului, medicul Florin Roșu.

Femeia a fost internată la Spitalul de Boli Infecțioase după ce a fost confirmată pozitiv la COVID-19: „Pacienta a fost transferată de la Spitalul Clinic Pașcani către UPU de la Spitalul “Sf Spiridon”, unde a fost consultată cardiologic și s-a constatat și diagnosticul de COVID-19. La internare avea o stare generală influențată, era afebrilă, conștientă, greu cooperantă. Bătrâna avea insuficiență respiratorie cronică acutizată pe fondul afecțiunii respiratorii, insuficiență cardiacă cronică, boală cardiacă cronică și ateroscleroză cerebrală, boală renală cronică. Deși a avut nevoie de suport de oxigen, iar comorbiditățile puteau să o pună în pericol, echipa medicală a personalizat tratamentul specific pe nevoile pacientei astfel încât să nu interfereze bolile existente”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, citat de Agerpres.

La câteva zile de la internare, după ameliorarea simptomelor, și în ciuda vârstei înaintate și a afecțiunilor asociate, tratamentul pentru COVID-19 a fost un succes: „Suntem mulțumiți și bucuroși că dorința pacientei noastre este pe cale de a se îndeplini. Aparținătorii acesteia vor ține legătura cu medicul curant pentru a fi informați cu privire la conduita terapeutică ce trebuie repectată și necesitatea următorului control”, a explicat dr. Florin Roșu.

Vezi si

Unul dintre cei mai vechi corespondenți ai Pro TV, reținut pentru act sexual cu un minor

Corespondentul postului Pro TV în judeţul Dâmboviţa Marius Buga (42 de ani), unul dintre cei …