O asistenta de ambulanta din Arad a decedat din cauza COVID-19. Alti noua angajati ai SAJ sunt infectati

reportersite
27 octombrie 2020, 4:17

O asistenta de ambulanta din judetul Arad a decedat din COVID-19, la varsta de 48 de ani, iar alti noua angajati din Serviciul de Ambulanta Judetean (SAJ) sunt infectati in prezent.

Directorul SAJ Arad, Raveca Nicoara, a declarat marti, pentru AGERPRES, ca asistenta care „a cazut la datorie” lucra la substatia din orasul Ineu.

„Saptamana trecuta, luni, a fost confirmata pozitiv cu SARS-CoV-2, marti a fost internata, dar evolutia a fost nefavorabila. Din pacate, ieri (luni – n.r.) a decedat. Colega noastra avea si o boala autoimuna”, a declarat Raveca Nicoara.

Ea a precizat ca acesta este primul deces cauzat de noul coronavirus in cadrul SAJ Arad.

„In prezent, mai avem noua angajati care sunt confirmati pozitiv. Este vorba de personal TESA, care s-a infectat de la IT-istul nostru, conform anchetei epidemiologice, dar si de medici si asistenti ambulantieri, adica personal operativ. Toti angajatii nostri sunt echipati corespunzator, se protejeaza, astfel ca e greu de spus, in cazul personalului operativ, daca au contractat SARS-CoV-2 in timpul serviciului sau in afara programului de lucru”, a mai spus directorul SAJ Arad.

sursa foto: Aradon.ro