Saturday , June 22 2024

O absolventă "Spiru Haret" a câştigat în instanţă valabilitatea licenţei

Universitatea Spiru Haret
O absolventă cu diplomă de licenţă de la Universitatea „Spiru Haret” a obţinut în instanţă o decizie irevocabilă privind valabilitatea actului de studii.
Absolventa Carmen Lenuţa Din, funţionar public la Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş, s-a judecat cu Ministerul Educaţiei pentru că nu i se recunoştea diploma de studii. Potrivit Adevărul, reclamanta cerea în instanţă şi eliberarea unei adrese din care să rezulte că diploma de licenţă  este recunoscută oficial.
Povestea a început în octombrie 2008, când funcţionara a participat în cadrul Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş la un concurs de promovare profesională, după ce primise avizul de participare inlcusiv de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. Carmen Din a luat concursul şi urma să ocupe un post de inspector de muncă clasa I, grad superior treapta I.
Inspectoratul a refuzat însă numirea pe post, pe motiv că diploma de licenţă nu este recunoscută oficial. Ceea ce a determinat-o pe funcţionară să dea Ministerul Educaţiei în judecată.
În urma unui proces lung, instanţa i-a recunoscut diploma de studii.
Colegii ei de facultate nu au însă diplomele recunosctue. Potrivit unui anunţ al Universităţii Spiru Haret, absolvenţii înmatriculaţi în anul I în perioada 2005-2008 (promoţiile 2008 şi 2009) la forme de învăţământ considerate neautorizate de către Ministerul Educaţiei trebuie să susţină din nou examenul de licenţă în septembrie. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei spun însă că susţinerea unui nou examen de licenţă nu va duce la recunoaşterea diplomelor.

Vezi si

Un nou val de praf saharian ajunge în România

Un nou val de praf saharian ajunge sâmbătă în România. Până luni masa de aer …