Sunday , November 27 2022

Numărul cazurilor de răceli şi gripă a depăşit valorile maxime aşteptate

Numărul cazurilor de infecţii respiratorii şi de gripă a depăşit valorile maxime aşteptate, incidenţa cazurilor înregistrând în ultima săptămână o creştere cu 345 faţă de media din ultimele trei săptămâni, potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile.
Potrivit unui comunicat de miercuri al Ministrului Sănătăţii, săptămâna precedentă au fost înregistrate 137.210 cazuri de infecţii acute respiratorii, cu 15.8% mai mult comparativ cu cele înregistrate în săptămâna precedentă şi 791 afecţiuni clinice compatibile cu gripa, adică cu 50,6% mai mult comparativ cu acelaşi interval, conform unui raport de la Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile înaintat la MS.
Documentul arată că incidenţa infecţiilor respiratorii acute şi a gripei a fost cu 34,4% mai mare decât media a trei săptămâni anterioare şi că au fost depăşite valorile maxime aşteptate. De asemenea, rezultatele analizei incidenţei infecţiilor respiratorii acute şi gripei sugerează o activitatea gripală de intensitate înaltă, cu răspândire naţională, se mai arată în raport.
Specialiştii precizează că în continuare este evidenţiată o creştere a ponderii cazurilor de gripă cu virus B. Potrivit comunicatului Ministerului Sănătăţii, au fost confirmate de laboratorul de specialitate 116 cazuri de gripă, din care 50 de tip AH1N1 şi 66 de tip B, dintr-un total de 497 înregistrate de la debutul sezonului, respectiv luna octombrie 2010.
Au mai fost înregistrate şi patru decese la persoane confirmate cu gripă, trei cu gripă AH1N1şi unul cu gripa B, în judeţele Suceava, Mehedinţi, Galaţi, Bistriţa. Toate cele patru persoane aveau şi alte suferinţe.
“Este de remarcat faptul că în ultima săptămână au crescut ratele de absenteism din unităţile preşcolare şi şcolare şi s-au înregistrat numeroase focare de infecţii respiratorii acute şi gripă în colectivităţi”, a precizat Ministrul Sănătăţii.

Vezi si

Percheziții la Eparhia Cernăuților și Bucovinei. Un băiat de 17 ani doar în lenjerie intimă, găsit în camera arhimandritului

Serviciile speciale ucrainene (SBU) au efectuat o percheziție în eparhia Cernăuți-Bucovina.  Potrivit surselor LB.ua, percheziția …