Tuesday , May 11 2021

Numar TelVerde pentru informatii despre coronavirus. Pentru unrgente romanii trebuie sa sune tot la 112

Autoritatile anunta ca a fost operationalizata linia TelVerde destinata cetatenilor care doresc informatii legate de prevenirea infectarii cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Astfel, cetatenii care doresc informatii despre situatiile legate de COVID – 19 pot apela numarul 0 800 800 358.

Autoritatile fac apel ca oamenii sa apeleze numarul unic de urgenta 112 doar pentru situatii de urgenta, iar pentru solicitarea de informatii sa apeleze linia TelVerde.

Autoritatile precizeaza ca acest numar NU este un numar de urgenta, ci un numar de informare. In cazul in care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contractat virusul, aceste situatii trebuie anuntate la numarul unic de urgenta 112.

Amintim ca, pana in acest moment, pe teritoriul Romaniei a fost confirmat un singur caz de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus), astfel ca nu se poate vorbi de o epidemie. Barbatul bolnav a fost transportat la Bucuresti, la Institutul National de Boli Infectioase Prof.Dr. Matei Bals, este in stare buna si nu prezinta simptome specifice.

Pacientul este total izolat de restul persoanelor din spital si se afla in monitorizare, clinic si biologic.

In acest moment, 99 de persoane se afla in carantina, iar 5.667 sunt monitorizate la domiciliu.

In ultimele 24 de ore au fost efectuate 163 de apeluri la numarul unic pentru apeluri de urgenta 112 (cele mai multe din Bucuresti – 59) cu privire la coronavirus.

Vezi si

Liber la pelerinaje religioase. Competiții sportive, concerte și spectacole-pilot pentru cei vaccinați, care au avut Covid sau au test negativ – noile relaxări adoptate de Guvern 

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat că Guvernul a adoptat luni …