Saturday , October 1 2022

"Nu avem nevoie de eroi ca el". Ce a facut pilotul Iovan in avionul prabusit

iovan2

Prodecanul Facultăţii de Inginerie Aerospaţială din cadrul Politehnicii Bucureşti, conf. dr. Octavian Pleter, revine cu noi explicaţii despre accidentul din Apuseni, la câteva zile după ce a afirmat că pilotul Adrian Iovan poartă responsabilitatea tragediei, relateaza gandul.info.
”Mass-media a creat două mituri: mitul cu pilotul comdandant erou, care a salvat pasagerii, şi mitul cu ROMATSA, care este cauza eşecului în operaţiunile de căutare şi salvare. Ambele mituri sunt complet false şi a fost de datoria mea să pun lucrurile la punct, cu orice risc”, scrie dr. Pleter pe site-ul aviatia.ro.
Dr. Pleter spune că, de obicei, accidentele de acest gen au cea mai mică rată de supravieţuire din aviaţie. ”Acţiunea comandantului Iovan trebuie apreciată la superlativ, într-adevăr. Va intra probabil în istoria aviaţiei modul în care a reuşit să aterizeze în pădure, pe munte, cu avionul givrat, salvând vieţile oamenilor. Este un merit incontestabil, este o performanţă excepţională de pilotaj, dar problema mea este cum de s-a ajuns să fie nevoie de această bravură, de această măiestrie de pilot. În transportul aerian, nu avem voie să intrăm în astfel de situaţii din care să ieşim numai cu eroism. Într-un fel cinic, se poate spune că nu avem nevoie de eroi”, încheie dr. Pleter.
Cititi mai multe AICI

Vezi si

Poştaşii vor livra la domiciliu brăţara ”Butonul Roşu”, care poate salva vieţi

Compania Naţională Poşta Română devine, începând de sâmbătă, partener în dezvoltarea, la nivel naţional, al …