Tuesday , April 23 2024

Noul şef al IPJ Neamţ: Vreau să demonstrez că ceea ce s-a întâmplat a fost ceva accidental

Noul şef al IPJ Neamţ, comisar-şef Dorel Manole, a declarat, miercuri, la învestirea în funcţie, că vrea să demonstreze că ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile la Neamţ a fost ceva accidental.
“Am transmis un mesaj hotărât: că scopul meu este de a aduce imaginea IPJ Neamţ la un nivel ridicat, unde se afla cu nu mult timp în urmă. Voi căuta să-i determin pe cetăţeni să recâştige încrederea în Poliţie şi să demonstrez ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile aici a fost ceva accidental”, a declarat într-o conferinţă de presă, noul şef al Poliţiei Judeţene Neamţ, comisar şef Dorel Manole, la învestirea sa în funcţie.
Dorel Manole îl înlocuieşte la conducerea IPJ Neamţ pe Aurelian Vasea Şoric, care a demisionat marţi, în urma scandalului izbucnit după asasinatul petrecut în 14 noiembrie la Piatra Neamţ.
Săptămâna trecută, şeful Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, chestor şef de poliţie Dan Valentin Fătuloiu, a propus ministrului de Interne, Traian Igaş, schimbarea din funcţie a şefului Poliţiei Neamţ, comisar-şef Aurelian Vasea Şoric, pentru management defectuos, în urma asasinatului din 14 noiembrie.
Cererea de destituire lui Şoric a venit ca urmare a faptului că presa locală a relatat că inspectorul şef Şoric ar avea o relaţie de amiciţie cu fraţii Mararu.
Într-o conferinţă de presă susţinută în 16 noiembrie, Şoric a lansat acuzaţii grave asupra magistraţilor, susţinând că sunt şi procurori care dau bani cu camătă şi la adresa lucrătorilor din serviciile secrete care nu şi-au făcut treaba şi nu l-au monitorizat pe Cristian Chilat – presupusul asasin al lui Gheorghiţă Mararu, membru al lumii interlope locale.
Aurelian Şoric a susţinut, referitor la acuzaţiile potrivit cărora ar avea legături cu gruparea Mararu, că nu a avut nicio legătură cu familia Mararu spunând, cu ochii înlăcrimaţi, că presa îşi bate joc de familia sa.
Ministrul de Interne, Traian Igaş, a anunţat, marţi, eliberarea lui Dan Valentin Fătuloiu din funcţia de secretar de stat, şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, şi numirea în locul acestuia a lui Ioan Dascălu, precum şi înlocuirea şefului Poliţiei române, Petre Tobă, cu şeful DGA, Liviu Popa.

Vezi si

PNL și PSD au rupt alianța la București. Firea și Burduja vor candida pentru Primăria București

Coaliţia PSD – PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar …