Wednesday , July 24 2024

Noul sef al CNAS, Cristian Busoi, sustine taxa de claw-back

cristian busoi

Noul şef al CNAS, Cristian Buşoi, s-a declarat un susţinător al taxei claw-back.
“La un moment dat, consumul trebuie controlat. Nevoile sunt foarte mari, ne vom scufunda în datorii. Cred că forma veche de clawback pare puţin incorectă. Dar trebuie făcută un calcul la Ministerul Finanţelor. Ca principiu este bună, chiar şi în alte ţări se aplică. Separarea nu se poate face decât pe categorii de medicamente, orice altă discriminare pune la îndoială principiile liberei concurenţe. Legat de cardul de sănătate cred că este o măsură foarte utilă, dar trebuie să mă documentez”, a declarat Cristian Buşoi, la o emisiune tv
“În seara aceasta s-a făcut un anunţ, am avut o discuţie scurtă telefonică cu domnul prim-ministru. Se va publica şi în Monitorul Oficial. Casa va deveni mult mai transparentă, mai comunicativă. Cred că sunt deja de şase în PE, am avut o activitate considerată bună, cred că în viaţă nu poţi să gândeşti doar în termeni de cât câştigi ca salariu, plus am un confort care nu mă pune în situaţia de a pune banii pe primul loc. E o provocare interesantă pentru mine. Sper să fac ceva cu adevărat bun pentru sistemul de sănătate”, a mai spus Buşoi.
“Am primit un mesaj că Administraţia Prezidenţială nu-şi asumă nominalizarea domnului Duţă sau că propunerea va fi retrasă. Cred că această nominalizare a fost una neinspirată, iar domnul Duţă ar fi câştigat o platformă de pe care ar fi putut să facă şi mai mult rău”, a precizat Buşoi.
Cristian Buşoi va fi instalat vineri în funcţia de preşedinte al CNAS, în locul lui Doru Bădescu.

Vezi si

Marcel Ciolacu: Vom negocia cu noua Comisie Europeană un acord pe șapte ani pentru reintrarea în ținta de deficit de 3%

România va negocia cu noua Comisie Europeană un acord pe șapte ani pentru reintrarea în …