Friday , September 30 2022

Noul Regulament al Camerei Deputaților a fost votat. Parlamentarii agresivi vor fi evacuați, live-ul permis doar din bancă, fără bannere afișate

Plenul Camerei Deputaților a aprobat, miercuri, noul Regulament de funcționare, care a fost adoptat cu 202 voturi „pentru”, 91 „contra”, 4 abțineri, iar 2 deputați nu au votat.

Dan Barna a anunțat, în plen, că USR va ataca la Curtea Constituțională acele prevederi care limitează transparența. George Simion a anunțat, la rândul său, că AUR va ataca în totalitate hotărârea de modificare adoptată de plen.

Conform G4Media, potrivit noului Regulament, transmisiile live din plenul Camerei Deputaţilor vor fi permise numai din perimetrul arondat grupului parlamentar respectiv. Transmisiile live vor rămâne în continuare interzise în şedinţele Biroului permanent şi, dacă acestea vor fi făcute, vor exista sancţiuni.

O altă modificare a regulamentului vizează interzicerea afişării de bannere în plenul Camerei Deputaţilor.

Pentru comportament agresiv al parlamentarilor, în proiectul propus se prevede că, la cererea preşedintelui de şedinţă şi cu acordul majorităţii liderilor de grup, deputatul turbulent poate fi evacuat din sală, relatează G4Media.

 

Vezi si

Guvernul prelungește compensarea prețurilor la carburanți

Premierul Nicolae Ciucă anunță că Executivul va prelungi, joi, perioada în care prețurile la carburanți …

One comment

  1. ce meclä antisocialä are acest Simion ,format din douä prenume , vroia sä iasä in relief , dar a iesit asa cum este , un huligan