Friday , December 8 2023

Noul ministru al Educaţiei face o greşeala gramaticală în CV

Adrian Curaj, noul ministru al Educaţiei, este profesor universitar la Politehnica Bucureşti şi la SNSPA. Curaj şi-a publicat CV-ul pe site-ul Ministerului Educaţiei, din care aflăm că are doctorat, este şcolit pe afară şi a ocupat funcţii înalte în timpul altor două Guverne. La începutul CV-ului sare, insa, in ochi o greşeală gramaticală.
curaj


Încă din primele rânduri ale CV-ului ministrului Adrian Curaj s-a strecurat o greşeală care, pentru un demnitar aflat la conducerea acestui minister şi cu un background dedicat învăţământului superior, poate fi considerată incalificabilă.
cv curajMinistrul a precizat la secţiunea de date personale că este căsătorit şi că are “doi copiii”, nu copii, cu doi de “i”, cum este gramatical corect.
În vârstă de 57 de ani, Adrian Curaj a absolvit Universitatea Politehnică din Bucureşti – Facultatea Electronică şi Comunicaţii, în 1983, iar în 2003 a obţinut un master în Administrarea Afacerilor, la Institutul pentru Mediul de Afaceri şi Administraţie Publică din Bucureşti (ASEBUSS), în parteneriat cu University of Washington din Seattle. De asemenea, în 2007 a obţinut un certificat postuniversitar la Colegiul Naţional de Apărare.
El este membru în Comitetul de Conducere al Comisiei Fulbright, în Comisia Naţională a României pentru UNESCO, al Societăţii Română de Automatică şi Informatică Tehnică, dar şi al EUROSCIENCE-European Association of Researchers.
În prezent, Curaj este profesor la Universitatea Politehnică din Bucureşti, şef al Catedrei UNESCO pentru Politici în Ştiinţă şi Inovare la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administraţie Publică (SNSPA), iar din 2010 este director general al UEFISCDI- Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, Cercetare, Dezvoltare şi Inovare.
Tot din 2010 este colaborator al Fundaţiei Universitare a Mării Negre, din conducerea căreia fac parte Dan Dungaciu şi academicianul Mircea Augustin Maliţa.
În perioada 2007-2008, Adrian Curaj a fost consilier guvernamental pe IT şi cercetare al lui Călin Popescu Tăriceanu, el demisionând odată cu schimbarea Guvernului.
În decembrie 2009, Curaj a fost numit de premierul de atunci Emil Boc la conducerea Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică, unde a rămas până în septembrie 2010, când a fost demis de ministrul Educaţiei de la acea vreme, Daniel Funeriu.
Din 2008 şi până în 2011, a fost vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Cercetării Ştiinţifice în Învăţământul Superior, iar din 2007 până în 2011 a îndeplinit funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Naţional de Etică în Cercetare.
 

Vezi si

Proiect OUG: Salariile funcționarilor ar putea crește de la 1 ianuarie. Majorări de doar 13% la lefurile dascălilor la început de an

Potrivit unui Proiect de Ordonanță de Urgență, salariile funcționarilor publici ar urma să crească de …