Wednesday , April 21 2021

Noul lider de grup al deputatilor PSD, Ioan Munteanu, trimis in judecata pentru o mita de 400.000 de euro

ioan munteanu

Noul lider de grup al deputatilor PSD, Ioan Munteanu (foto), desemnat joi, a fost trimis vineri in judecata de procurorii DNA, sub control judiciar, pentru trafic de influenta si spalare de bani, fiind acuzat ca a primit mita 400.000 de euro.
DNA a deschis dosarul in data de 25 mai, cand Ioan Munteanu a si fost pus sub control judiciar.
In ciuda problemelor in Justitie, el a preluat joi functia de lider al grupului deputatilor PSD, dupa ce fostul lider, Marcel Ciolacu, a fost numit vicepremier.
Ioan Munteanu este acuzat ca, la sfarsitul anului 2009 si inceputul anului 2010, in calitate de deputat si presedinte al organizatiei judetene a unui partid politic (PSD, n.red.), a pretins de la un om de afaceri (martor in cauza) un procentaj de 5% din valoarea contractelor incheiate intre firma acestuia si o societate comerciala cu capital majoritar de stat.
In schimbul acestor bani, deputatul i-a promis martorului ca va interveni pe langa directorii societatii beneficiare a contractelor, fata de care a pretins ca are influenta, pentru ca acestia sa faca demersurile necesare deblocarii platilor restante catre firma omului de afaceri.
Procentajul respectiv, reprezentand de 400.000 euro, a fost primit de Munteanu in trei transe, din care 350.000 euro i-au fost remisi personal, conform DNA.
“Pentru a disimula adevarata natura a provenientei ultimei transe de 261.373,40 lei (aproximativ 50.000 euro), in luna iulie a anului 2011, intre societatea omului de afaceri si o firma administrata de o ruda a inculpatului a fost incheiat un contract fictiv de prestari servicii”, mai precizeaza procurorii DNA.
In acest dosar a fost dispus sechestru asigurator asupra sumelor de bani existente in contul detinut de deputat la o unitate bancara.
Dosarul a fost trimis spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Ioan Munteanu este deputat de Neamt la al patrulea mandat.

Vezi si

Doar 27-31% dintre adulții din România, adică 5 milioane de oameni, vor fi vaccinați până la sfârșitul anului 2021 – studiu MedLife

Doar 10-13% din populația României are intenție fermă de a se vaccina în perioada imediat …