Noul guvern a primit votul de investitura in Parlament

21/12/12 ora:8:13pm

Votul de învestitură a Guvernului Ponta II în Parlament s-a încheiat cu 402 voturi “pentru” şi 120 “împotrivă”. Noul Executiv a fost validat. Parlamentul i-a audiat vineri pe miniştrii propuşi în cabinetul Ponta II. Comisiile parlamentare au dat aviz favorabil pentru toţi miniştrii.

Votul a fost secret exprimat cu bile.

După avizul dat miniştrilor, premierul desemnat Victor Ponta s-a adresat plenului Parlamentului. Votul Parlamentului pentru Guvernul USL poate genera sfârşitul unei lumi politice, caracterizată de ură, dezbinare, austeritate dublată de delapidarea banului public, incompetenţă şi aroganţă, aşa cum în urmă cu 23 de ani un alt regim politic îşi începea sfârşitul, a afirmat  Ponta.

El a subliniat că România trebuie să aibă o poziţie mult mai clară şi mult mai demnă în ceea ce înseamnă construcţia europeană, deoarece este a şaptea ţară ca mărime în UE şi poate contribui în mod real la acest proces, fără să mai fie un membru de rangul doi al Uniunii Europene

Au fost prezenţi la şedinţă 402 parlamentari şi absentează 184. La şedinţă asistă reprezentanţi ai mai multor instituţii, între care Patriarhul Daniel, preşedintele Curţii Constituţionale, preşedintele Curţii de Contrui, membri ai Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti.