Noua LISTĂ a țărilor cu risc epidemiologic. Persoanele care vin din aceste state stau în carantină

reportersite
18 ianuarie 2021, 20:40

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a actualizat, luni seara, lista statelor cu risc epidemiologic. Au fost introduse Emiratele Arabe, Canada, Brazilia, Argentina si au fost scoase mai multe tari, intre care Republica Moldova, unde numarul cazurilor de coronavirus a scazut.

CNSU a aprobat, luni seara, „lista tarilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie masura carantinei asupra persoanelor care sosesc in Romania, lista valabila incepand cu data 19.01.2021, ora 0:00”.

Au fost introduse pe lista Bonaire, Saint Eustatius si Saba, Seychelles, Emiratele Arabe Unite, Argentina, Canada si Brazilia, fiind eliminate Namibia, Republica Moldova, Polinezia Franceza, Macedonia.

Astfel, lista incepe cu Gibraltar, unde s-au inregistrat 4.345.4 cazuri la 100.000 de locuitori, in ultimele 14 zile, si este continuata cu Cehia, Andorra, Irlanda, Slovenia, San Marino, Marea Britanie, Panama, Israel, Lituania, Statele Unite ale Americii, Muntenegru, Portugalia, Cipru, Suedia, Monaco, Slovacia, Aruba, Letonia, Liechtenstein, Olanda, Estonia, Bonaire, Saint Eustatius si Saba, Elvetia, Danemarca, Spania, Puerto Rico, Serbia, Georgia, Malta, Columbia, Sint Maarten, Italia, Insulele Turks si Caicos, Africa de Sud, Croatia, Luxemburg, Polonia, Franta, Germania, Austria, Seychelles, Emiratele Arabe Unite, Argentina, Canada, Palestina, Brazilia si Jersey.

CNSU a mai decis ca persoanele care vin din aceste state sunt exceptate de la masura carantinarii, daca au primit si cea de-a doua doza de vaccin si au trecut 10 zile de la rapel.