Thursday , December 1 2022

Noua alerta la Timişoara. Au fost internaţi încă cinci locatari din blocul unde au murit doi copii şi o femeie

Autoritățile sunt din nou în alertă la Timișoara. De azi-noapte şi până azi au mai fost trei apeluri la 112. Este vorba despre locatari din acelaşi bloc al morţii, care acuzau greață, vărsături și dureri de cap. Cinci oameni au fost internați, trei dintre ei sunt copii.

Reprezentanții ISU Timiș spun că miercuri s-au primit 3 solicitări noi, prin 112, pentru 5 persoane: o mamă cu 2 copii de 12 și 14 ani, un adult și încă un copil de 11 ani.

Adulții au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe, iar copiii la Spitalul „Louis Țurcanu”.

Reprezentanții ISU Timiș precizează că toate cele 5 persoane locuiau în blocul de pe strada Miorița nr. 8 din Timișoara, evacuat luni.

Miercuri, la Spitalul Județean sunt internați 10 adulți, la Spitalul Municipal un adult internat și un adult evaluat, iar la Spitalul „Louis Turcanu” sunt 29 copii internați și alți doi în evaluare.

Un copil de 3 ani, un bebeluş de 9 zile şi mama acestuia au murit, după ce în blocul în care locuiau s-a făcut o dezinsecţie. Procurorii au stabilit că suspectul este reprezentant al unei societăți care a făcut deratizarea, care a folosit un insecticid denumit „Delicia – GASTOXIN”, ce are în compoziție fosfură de aluminiu, o substanţă foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare.

Ministerul Sănătății a constituit o Comisie de analiză după cazul de la Timișoara, fiind luată decizia de verificare a activității DSP privind societățile de deratizare. Ministrul Victor Costache a cerut modificarea legislației ca direcțiile de sănătate publică să certifice utilizarea biocidelor.

Patronul firmei care a făcut deratizările în cele două blocuri de locuințe evacuate în Timișoara a fost arestat pentru 30 de zile.

digi24.ro

Vezi si

Recordul de căldură în România, în decembrie: 23,4 grade Celsius

În decembrie se pot înregistra temperaturi neobişnuite, de 15 – 20 de grade Celsius, spun …