Thursday , February 9 2023

Nou raid al poliţiei britanice în estul Londrei. Arestări si luni dimineata

london

Poliţia britanică a reţinut mai multe persoane în urma unor noi raiduri efectuate luni dimineaţă devreme în estul Londrei ca parte a anchetei asupra atacurilor de sâmbătă noaptea, soldate cu şapte morţi şi aproape 50 de răniţi.
Autorităţile nu au dezvăluit numărul persoanelor reținute luni dimineața, dar noile arestări vin după ce duminică deja au fost ridicați 12 oameni de la adrese din Barking și Newham, printre care, potrivit unor informații neconfirmate oficial, s-ar număra și doi români.
Descinderile de luni dimineață, care au început la ora locală 4:15, s-au desfășurat tot în Barking și Newham. Vecinii spun că au auzit explozii și mai multe focuri de armă.
Continuă perchezițiile la ambele adrese.
Poliția londoneză a anunțat că știe identitatea atacatorilor de sâmbătă, dar o va face publică „de îndată ce va fi posibil”.
Atacul de sâmbătă seara, în care și-au pierdut viața și cel puțin doi străini – o canadiancă și un francez -, a fost revendicat de gruparea Stat Islamic.
Doi români ar face parte dintr-un grup de şase persoane ridicate, duminică, de poliţiştii londonezi, scrie presa britanică. Ar fi vorba de un bărbat şi prietena acestuia. Ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, spune că a aflat această informaţie din presă. „Am cerut atașatului nostru de la Ministerul de Interne să o verifice. În momentul de față nu am o confirmare, când o voi avea, o să informăm opinia publică. Vom afla în câteva ore, pentru că autoritățile britanice sunt reținute în a da asemenea informații”, a declarat Dan Mihalache.
digi24.ro

Vezi si

Unul dintre cei mai vechi corespondenți ai Pro TV, reținut pentru act sexual cu un minor

Corespondentul postului Pro TV în judeţul Dâmboviţa Marius Buga (42 de ani), unul dintre cei …