Tuesday , October 3 2023

Norica Nicolai si Renate Weber, excluse din PNL

nicolai-weber

Conducerea PNL a decis, in sedinta de miercuri, sa le excluda din partid pe Norica Nicolai si Renate Weber. Cele doua europarlamentare au fost excluse pentru ca au refuzat sa se supuna deciziei partidului de a trece catre PPE, potrivit B1 TV.
Decizia a fost luata la intalnirea sefilor de filiale din PNL. Excluderea celor doua a fost supusa la vot in sedinta in care se discuta statutul partidului. Hotararea liberalilor urmeaza sa fie confirmata in BPN-ul comun al noului PNL.
“Sigurul meu regret era daca partidul era condus de Bratianu”, a declarat Norica Nicolai pentru Ziare.com. Renate Weber a declarat, intr-o interventie telefonica la Antena 3, ca decizia de a fi data afara din PNL era previzibila. “Nu ma surprinde gestul acesta. Nu e un moment placut. As fi vrut sa am o discutie cu colegii din partid. Eu le-am trimis un singur mesaj si atata tot”, a precizat eurodeputatul.
Fostul lider liberal Crin Antonescu a comentat, miercuri seara, excluderea din partid a Noricai Nicolai si a lui Renate Weber. “PNL nu are cum sa pastreze, in randurile sale, oameni care fac parte din alt grup politic. Mi se pare ca acum lucrurile au intrat pe fagasul normal”, a declarat Antonescu, intr-o interventie la B1 TV.
In vara anului trecut, pe 4 iunie, PNL a decis sa paraseasca Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa (ALDE) din Parlamentul European si a trecut la Partidul Popular European (PPE). Hotararea grupului liberal nu a fost pe placul tuturor membrilor, intrucat, la scurt timp, europarlamentarul Norica Nicolai s-a inscris in ALDE.
Aceasta a fost urmata si de eurodeputatul Renate Weber, care a decis in noiembrie 2014 sa paraseasca PPE si sa revina la liberalii din ALDE.
Renate Weber si Norica Nicolai au ramas membre ale PNL, cu toate ca numerosi liberali au criticat vehement alegerea pe care au facut-o.

Vezi si

Redactorul-șef Cătălin Țepelin a părăsit GSP la cererea Ringier: „Nu vrem să arătăm conducerii, înainte de publicare, articolele “sensibile” despre industria pariurilor, de exemplu”

Redactorul-șef al GSP spune că a fost îndepărtat de managementul elvețiano-bulgar, după ce redacțiile Gazeta …