Thursday , June 20 2024

Noii ministri de la Aparare si Economie au depus juramantul. Iohannis n-a facut nicio declaratie

Social-democratii Mihai Fifor si Gheorghe Simon au depus, marti, la Cotroceni, juramantul de investire in functiile de ministru al Apararii si ministru al Economiei, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a semnat decretele pentru noile modificari pe care coalitia PSD-ALDE le-a adus Guvernului.
tudose-iohannis

Ceremonia a fost una foarte scurta, care s-a rezumat doar la intonarea imnului, depunerea celor doua juraminte si salutul protocolar.
Presedintele Klaus Iohannis nu a facut nicio declaratie dupa depunerea juramintelor.
Permutarile din Guvern au loc dupa scandalul de saptamana trecuta de la MApN in urma caruia Adrian Tutuianu a demisionat de la conducerea ministerului, dupa ce printr-un comunicat institutia anunta ca nu mai are bani, pentru ca nu se facuse inca rectificarea bugetara, astfel ca se vedea nevoita sa plateasca esalonat salariile militarilor si personalului civil.
Interimatul a fost apoi asigurat de vicepremierul Marcel Ciolacu, insa o numire plina era necesara urgent avand in vedere ca Ambasada Romaniei in SUA pusese la punct deja detaliile pentru o vizita luna aceasta la Washington a ministrului Apararii.
Astfel, la scurt timp dupa preluarea mandatului, Fifor va face aceasta deplasare pentru discutii cu mai multi oficiali americani. Totodata, el va participa joi la sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.
Presa a comentat ca nici Fifor si nici Simon n-au pregatirea necesara pentru portofoliile pe care le vor conduce – cel dintai fiind de profesie filosof, iar al doilea absolvent al Facultatii de Mecanica din Cluj. Acestor ingrijorari presedintele PSD Liviu Dragnea le-a raspuns ironic: “Ne asumam ca suntem toti ingineri”.
ziare.com

Vezi si

Variante de lucru pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale: 15 sau 29 septembrie; decizia finală – marţi

 Coaliţia de guvernare discută două variante pentru organizarea primului tur al alegerilor prezidenţiale, respectiv 15 …