Wednesday , October 5 2022

Noi acuzatii de hartuire sexuala la adresa lui Strauss-Kahn

Noi acuzaţii de hărţuire şi agresiune sexuală la adresa lui Dominique Strauss-Kahn au fost scoase la iveală, din partea unor oficiali ai Fondului Monetar Internaţional şi altor angajate ale hotelului Sofitel, care pun şi Dominique Strauss-Kahn, fostul şef al FMI, este vizat de noi acuzaţii, printre care că ar fi exercitat presiuni asupra unei angajate de origine asiatică să întreţină relaţii sexuale cu el, a declarat un oficial din Fondul Monetar Internaţional, citat sub acoperirea anonimatului de Sunday Telegraph.
Femeia, căsătorită, i-a mărturisit în cele din urmă ce s-a întâmplat soţului ei, care a sesizat un oficial din FMI.
Victima a refuzat, însă, să depună plângere, pentru că se temea că îşi va pierde locul de muncă.
Ea a părăsit FMI atunci când i-a expirat contractul.
De asemenea, doi angajaţi ai hotelului Sofitel din New York, unde Strauss-Kahn ar fi agresat sexual o cameristă, au declarat că fostul director al Fondului le-a făcut avansuri în acelaşi weekend.
De altfel, la scurt timp după ce şi-a predat camera, el a întrebat-o pe recepţionistă dacă nu vrea să i se alăture pentru ceva de băut.
Sunday Telegraph scrie şi că, în timp ce DSK se afla la conducerea FMI, un oficial a trebuit să mituiască o femeie care lucra la o altă instituţie internaţională cu sediul al Washington, pentru a o convinge să nu vorbească despre relaţia cu directorul Fondului.
Revista franceză Le Point adaugă că fostul şef al FMI i-a admirat fundul unei însoţitoare de bord, cu câteva minute înainte de a fi arestat, în avionul cu care voia să plece la Paris.Contactaţi, avocaţii lui DSK au refuzat să comenteze informaţiile.

Vezi si

Primăriile trebuie să aloce cel puțin 30% din bugetul pentru activități sportive pentru copii

Autoritățile locale din toată țara care alocă fonduri pentru sport vor fi obligate să dea …