Monday , February 6 2023

Nicușor Dan: Miniștrii propuși, selectați după criteriul obedienței față de Dragnea

USR nicusor dan

Președintele Uniunii Salvați România (USR) a declarat că miniștrii din Cabinetul Grindeanu au fost aleși pe criteriul „obedienței față de lider și față de partid”. Nicușor Dan a precizat că Liviu Dragnea nu „a avut curaj” să propună miniștri profesioniști deoarece se teme că ar putea „pierde controlul asupra banilor publici din care-și întreține puterea dacă acest cabinet ar fi fost unul competent, onest și autonom care să guverneze în interesul societății”.
„Liviu Dragnea a strâns în cabinetul pe care i l-a dat lui Sorin Grindeanu oameni care i-au fost subordonați, fie pe linie administrativă, fie pe linie politică. Nu competența a fost criteriul de selecție, ci obediența față de lider și de partid. Faptul că Liviu Dragnea nu a avut curaj să propună miniștri profesioniști arată de fapt slăbiciunea președintelui PSD. Liviu Dragnea se teme că ar fi putut pierde controlul asupra banilor publici din care-și întreține puterea dacă acest cabinet ar fi fost unul competent, onest și autonom care să guverneze în interesul societății”, a precizat Nicușor Dan pe Facebook.
Nicușor Dan a nominalizat câteva persoane din lista propusă de liderul social-democraților, care „ sunt oameni care s-au arătat dispuși la compromisuri în interesul partidului sau al unei persoane”.
„Nominalizarea lui Carmen Daniela Dan și a lui Sevil Shaiddeh, subordonatele lui Liviu Dragnea, pentru două portofolii importante este emblematică. Mai sunt și alte cazuri de politicieni care s-au remarcat ca executanți ai ordinelor partidului : Florin Iordache, susținut pentru Ministerul Justiției , este unul dintre coautorii marței negre, iar Teodor Meleșcanu, propus pentru Externe, a refuzat în 2014 să mărească numărul de secții de votare în Diaspora. Florian Bodog, care și-a pierdut dreptul de a conduce doctorate și care nu are nimic notabil în parcursul profesional , nu ar fi obținut niciodată portofoliul Sănătății într-o societate normală”, a scris liderul USR pe Facebook.
Liviu Dragnea a prezentat lista membrilor Cabinetului Grindeanu, în care vicepremieri vor fi Sevil Shhaideh şi Daniel Constantin.

Vezi si

A murit Răzvan Theodorescu, vicepreședintele Academiei Române

Vicepreședintele Academiei Române, Răzvan Theodorescu, a murit, luni, la vârsta de 83 de ani. “Sunt …