Wednesday , November 30 2022

Nicusor Constantinescu va fi arestat

nicusor-constantinescu

Magistratii Tribunalului Bucuresti au emis un mandat de arestare preventiva pe numele presedintelui Consiliul Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu.
Mandatul de arestare a fost emis in lipsa, avand in vedere ca Nicusor Constantinescu se afla in Statele Unite, la tratament, transmite Digi 24.
Magistratii au luat aceasta decizie la cererea DNA de inlocuirea a masurii controlului judiciar in cazul lui Nicusor Constantinescu, care trebuia sa se intoarca in tara pe data de 5 iunie, dupa operatia de prostata suferita la o clinica din Statele Unite.
Decizia magistratilor Tribunalului Bucuresti nu este una definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti. Daca magistratii Curtii de Apel Bucuresti mentin masura Tribunalului, atunci pe numele lui Nicusor Constantinescu se va putea emite un mandat international de arestare.
Avocatul presedintelui CJ Constanta a declarat, tot luni, ca ar putea sa treaca mai multe saptamani pana la intoarcerea clientului sau in Romania, mentionand ca nimeni nu a prevazut ca seful CJ va face o infectie dupa operatie si ca nu se va mai putea intoarce in tara la termenul dat de DNA.
De asemenea, avocatul lui Nicusor Constantinescu a spus ca schema de tratament pe care acesta o urmeaza in Statele Unite nu este disponibila in Romania.

Vezi si

Întrevedere Aurescu – Kuleba. Oficialul român cere Ucrainei să recunoască inexistenţa aşa-zisei “limbi moldoveneşti”

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, marţi, o întrevedere cu omologul ucrainean Dmitro Kuleba, …