Nicolae Popa ajunge în România după miezul nopţii

reportersite
21 aprilie 2011, 22:02

Avionul de tip charter la bordul căruia este adus în ţară fostul director Gelsor, Nicolae Popa, escortat de doi ofiţeri ai IGPR, este programat să aterizeze pe Aeroportul Otopeni în noaptea de joi spre vineri, la ora 00.30, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.

Potrivit surselor citate, avionul charter care îl aduce în ţară pe Nicolae Popa este programat să aterizeze la ora 00.30, la terminalul privat Ţiriac al Aeroportului Otopeni. De altfel,  la bordul aeronavei s-ar mai afla un reprezentant al Ministerului Justiţiei, precum şi personal medical. Costul cursei charter este suportat de statul român.

Nicolae Popa, condamnat definitiv la 15 ani de închisoare în dosarul FNI, pentru înşelăciune, va fi dus în arestul Poliţiei Capitalei, unde va sta separat de arestaţii preventiv.â

Popa a fugit din ţară în 2000, iar mandatul internaţional de arestare a fost emis la 26 ianuarie 2002. Tribunalul Bucureşti a pronunţat sentinţa în dosarul FNI pe 20 martie 2007, condamnându-i la închisoare pe cei 12 inculpaţi puşi sub acuzare în cauză, dintre care Ioana Maria Vlas a primit o pedeapsă de 13 ani închisoare, iar Nicolae Popa, judecat în lipsă, 15 ani închisoare.