Sunday , October 2 2022

Nicolae Paun poate fi arestat. Deputatii au incuviintat cererea DNA

nicolae paun

Deputatii au votat, miercuri, pentru retinerea si arestarea lui Nicolae Paun. Acesta este acuzat, printre altele, de evaziune fiscala dupa ce, prin intermediul firmei SC Niky Scorpion Alcom SRL, ar fi cumparat terenuri la pret supraevaluat pentru ca astfel sa fie majorate cheltuielile societatii si diminuat impozitul datorat statului.
Un reprezentat al comisiei de numarare a anuntat, in plenul Camerei Deputatilor, ca 165 de deputati au votat “pentru” si 86 “impotriva”. In sala au fost prezenti 261 de deputati, din care voturi exprimate si valabile au fost 251. Nu s-a anulat niciun vot si nu a existat nicio abtinere.
Nicolae Paun, presedinte al Asociatiei Partida Romilor Pro Europa, este cercetat pentru folosire sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, avand ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spalare a banilor, efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, cumparare de influenta, influentare a declaratiilor, toate in forma continuata.
Ulterior, luni, DNA a anuntat ca extinde urmarirea penala pentru alte doua infractiuni, printre care evaziune fiscala. Procurorii il acuza pe Paun ca prin intermediul firmei Niky Scorpion SRL ar fi cumparat terenuri la pret supraevaluat, majorand cheltuielile societatii pentru a diminua impozitele datorate statului.
Procurorii DNA au cerut aviz pentru retinerea si arestarea acestuia, parlamentarii incuviintand saptamana trecuta doar cererea de retinere si amanand pentru 24 februarie o decizie privind arestarea preventiva.
La sedinta au fost inregistrati 178 de deputati, iar 191 era cvorumul regulamentar pentru luarea unei decizii. Procedura de vot secret, cu bile, asupra solicitarii DNA de arestare preventiva a deputatului minoritatilor a avut loc, insa voturile nu au mai fost numarate.
Marti, Paun le-a transmis scuze procurorilor pe care i-a insultat in convorbirile telefonice private interceptate, afirmand ca “erau doar simple vorbe spuse la suparare”, Acesta le-a cerut colegilor sa voteze miercuri in privinta arestarii sale conform propriei constiinte si principiilor morale.

Vezi si

Aproape jumătate de milion de permise de conducere vor expira în câteva luni. Sfaturi pentru a evita cozile și timpii mari de așteptare

În perioada decembrie 2022 – februarie 2023 va expira termenul de valabilitate a unui număr …