Tuesday , February 27 2024

Nicolae Paun le-a spus procurorilor ca banii alocati pentru romi au fost folositi in campania electorala pentru Victor Ponta si Madalin Voicu

nicolae paun

Deputatul Nicolae Paun, arestat pentru deturnare de fonduri si spalare de bani prin derularea a doua proiecte cu finantare europeana, a depus un memoriu la DNA in care arata ca banii alocati i-a distribuit in judetele unde au candidat fostul premier Victor Ponta (PSD) si deputatul Madalin Voicu (PSD), scrie Adevarul.
Surse judiciare au declarat pentru publicatia citata ca Paun a explicat in fata procurorilor ca in 2012 Madalin Voicu si-ar fi facut campanie electorala cu banii dati de Guvern pentru actiunile destinate romilor, folosindu-i pentru a deveni deputat de Constanta.
Nicolae Paun a mai depus un memoriu la DNA, sustin sursele citate, in care a aratat ca banii alocati Asociatiei Partida Romilor Pro Europa de catre Guvern i-a distribuit in mod special in doua judete (Constanta si Gorj) unde au fost organizate actiuni ce au avut drept scop castigarea increderii electoratului pentru ca Victor Ponta si Madalin Voicu sa castige alegerile parlamentare din anul 2012, mai noteaza Adevarul.
Inalta Curte de Casatie si Justitie urmeaza sa decida daca il elibereaza din arest sau nu pe deputatul Nicolae Paun, presedinte al Asociatiei Partida Romilor ”Pro Europa”, care a contestat masura arestarii preventive dispusa in dosarul in care este urmarit penal pentru fapte de coruptie in legatura cu derularea unor proiecte cu fonduri europene, informeaza Agerpres.

Vezi si

Numele vehiculate de PSD și PNL pentru europarlamentare. Cine ar putea fi candidata ”independentă” din fruntea listei comune (surse)

Numele vehiculate în prezent de liderii PSD și PNL pentru alegerile europarlamentare care au loc …