Wednesday , February 8 2023

NICOLAE MANOLESCU, în atenţia ANI: Nu-şi poate justifica AVEREA

ANDREI SERBAN - LANSARE

NICOLAE MANOLESCU nu-şi poate justifica o parte din avere. Agenția Națională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 326.896,38 lei (77.832 euro), între averea dobândită şi veniturile realizate împreună cu soția de către Nicolae Manolescu-Apolzan, ambasador al României la Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO), din Paris.
“În anul 2009, Nicolae Manolescu-Apolzan a realizat venituri salariale în cuantum de 664.492,62 lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeași perioadă au fost în cuantum de 991.389 Lei, rezultând o diferență nejustificată de 326.896,38lei (aproximativ 77.832 euro).
Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel București în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Nicolae Manolescu-Apolzan în perioada exercitării funcției publice”, se afirmă într-un comunicat al ANI.
Nicolae Manolescu-Apolzan deține funcția publică de ambasador, delegat permanent al României de pe lângă UNESCO la Paris, începând cu data de 20 noiembrie 2006.
Nicolae Manolescu, născut Nicolae Apolzan, este un critic și istoric literar român, cronicar literar și profesor universitar, membru titular al Academiei Române (din 2013). A activat și ca politician după Revoluția din 1989. Ambasador al României la UNESCO și președintele Uniunii Scriitorilor din România (pentru al doilea mandat). Manolescu este considerat, în general, ca unul dintre cei mai importanți critici literari români din ultimele decenii. În legislatura 1992-1996 a fost ales ca senator în județul Sibiu pe listele partidului OCL-(PAC).

Vezi si

Guvernul va acorda crescătorilor de vaci de lapte 73 euro/animal

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat miercuri, la finalul ședinței de la …