Wednesday , May 22 2024

Nicolae Ciucă anunță sesiune extraordinară a Parlamentului pentru legea pensiilor speciale, jalon pentru PNRR

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni că e ”foarte posibil” ca Parlamentul să fie convocat în sesiune extraordinară în luna iulie pentru a vota proiectul de lege care reformează pensiile speciale,

”Este foarte posibil să avem sesiune extraordinară, pentru că așa cum am explicat în Piroul Politic Național, indiferent care vor fi deciziile, așa cum am procedat la adaptarea și armonizarea legilor, astfel încât să îndeplinim jaloanele din PNRR, România are nevoie de banii care ne sunt alocați. Ei au fost luați în calcul atunci când s-a întocmit bugetul de stat și nu ne putem permite să pierdem acești bani”, a declarat Ciucă la finalul unei ședințe a conducerii partidului.

Ciucă a explicat că proiectul pensiilor speciale este o condiție esențială pentru cererea 3 de plată din PNRR.

Întrebat de jurnaliști ce se va întâmpla dacă legea privind desființarea pensiilor parlamentarilor e atacată la CCR, Ciucă a spus că ”trebuie să lăsăm să se deruleze procedura și în funcție de procedură și decizia CCR, se va proceda cum am procedat pe fiecare dintre legile care au fost întoarse de la CCR, cu modificarile de la Curte”.

Angajații din Educație și Sănătate, exceptați de la interdicția cumulului pensie cu salariu

Domeniile Educație și Sănătate vor fi exceptate de la interdicția cumulului pensiei cu salariu, spune liderul PNL, Nicolae Ciucă: „Au fost discutate ca abordări de principiu două domenii”.

„Este vorba de aleși. E neconstituțional să se întrerupă mandatele celor care au fost aleși. Am discutat acest subiect”, spune Nicolae Ciucă despre exceptarea demnitarilor de la interzicerea cumulului pensiei cu salariu.

De asemenea, jurnaliștii i-au cerut argumentul pentru care membrii Academiei Române sunt printre excepțiile acestei initerdicții.

„Au fost discutate ca abordări de principiu două domenii – domeniul Educației și domeniul Sănătății, pentru că acolo continuă să-și desfășoare activitatea și cei care au ieșit la pensie. Impactul cel mai mare este la învățământ pe mediul rural”, încheie Ciucă.

 

Vezi si

Primul scaner cu raze X  pentru combaterea contrabandei a fost instalat la o vamă din Galați. Până la finalul anului ar urma să fie montat unul și la Siret

Ministerul Finanțelor și Autoritatea Vamală Română (AVR) au inaugurat, marți, la Biroul Vamal Galați-Giurgiulești, primul …