Thursday , May 23 2024

Newsweek.ro: Fiica unui acționar Tel Drum, fost coleg de facultate cu Dragnea, numită consul general la Torino. Fiul vitreg al lui Meleșcanu și fiul lui Daniel Barbu, numiți și ei consuli

Ioana Gheorghiaș (foto), fiica unui fost acționar al Tel Drum, ar fi fost numită ieri consul general al României la Torino, conform unor surse consultate de către Newsweek România. Gheorghiaș este angajată în MAE de câțiva ani. Potrivit unor surse guvernamentale, azi ar fi fost numiți noi consuli generali la Cernăuți, Torino, Strasbourg și Edinburgh.
ioana gheorghias

Tot joi, premierul i-a numit consuli pe fiul vitreg al ministrului Teodor Meleșcanu și pe fiul lui Daniel Barbu, fostul ministru al Culturii de la ALDE. Astfel, Sorin Adrian Pîrvulescu, fiul vitreg al lui Meleșcanu, a fost trimis consul la Strasbourg, iar Anton Emanuel Barbu a fost numit consul la Edinburgh, scrie Newsweek.
Ioana Gheorghiaș îl consilia pe secretarul de stat MAE George Ciamba. Înainte de Externe, Ioana Gheorghiaș a fost angajată la Cotroceni (în al doilea mandat al lui Traian Băsescu), dar și la Palatul Victoria (sub premierii Boc, MRU, Ponta și Cioloș).
Tânăra diplomat este fiica lui Mugurel Gheorghiaș „Melcu’“, fost coleg de facultate și trupă rock cu actualul lider al PSD, Liviu Dragnea. „Melcu’“ a fost și unul dintre acționarii Tel Drum SA. O anchetă a Riseproject.ro a scos la iveală că Mugurel Gheorghiaș a înființat în Brazilia o firmă, M&J Investimentos Turísticos, pentru investiții în hoteluri, restaurante și alte imobiliare, încă din 2010.
Continuarea pe Newsweek
 

Vezi si

Un cutremur cu magnitudinea 4 s-a produs miercuri în zona Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea 4 s-a produs miercuri, în zona seismică Vrancea-Buzău, anunță Institutul Național …