Sunday , May 26 2024

Nepotul lui Traian Băsescu, adus cu mandat la DNA

dragos basescuj

Nepotul lui Traian Băsescu, Dragoş Băsescu, a fost adus, miercuri dimineaţă, cu mandat la DNA. El este acuzat de trafic de influenţă. Dragoş Băsescu este fiul lui Mircea Băsescu.
Dragoş Băsescu şi Ciprian Nistor au promis la data de 20.04.2015, unei persoane cercetate într-un dosar al DIICOT respectiv numitului Staicu Sandu – administrator la S.C. ACTIV INVEST CONSTRUCT S.R.L. – un mod de rezolvare a problemelor sale judiciare de la DIICOT, arată DNA.
“În data de 13.03.2014 Staicu Sandu a stabilit o întâlnire cu DRAGOȘ BĂSESCU la Clubul Pescariu în jurul orelor 17:00, locație ce-i fusese indicată de NISTOR CIPRIAN. Când a ajuns la locație , NISTOR CIPRIAN i-a cerut să plătească un abonament de intrare în zona piscinei. Intrând în incintă, aceștia s-au întâlnit la vestiar și cu DRAGOȘ BĂSESCU care i-a remis un slip de baie lui Staicu Sandu apoi s-au deplasat în zona de SPA și au intrat împreună într-o saună, ocazie cu care CIPRIAN NISTOR şi DRAGOȘ BĂSESCU i-au dat să citească o listă cu nume de firme și de persoane pe care Staicu Sandu le-a recunoscut ca fiind prezente în dosarul penal în care fusese reținut, listă cu date din dosar ce i-a fost prezentată pentru a-l convinge că au acces la dosar și că au posibilitatea de a influența evoluția acestuia. Tot cu această ocazie, DRAGOȘ BĂSESCU a pronunțat numele procurorului de caz.
Discuția a continuat pe fondul pretinderii de către DRAGOȘ BĂSESCU a sumei de 500.000 euro pentru o soluție de nearestare în contestația formulată de către D.I.I.C.O.T. și încă 500.000 euro pentru o soluție favorabilă în dosarul respectiv și pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor lui Staicu Sandu.
Staicu Sandu le-a spus celor doi că nu are posibilitatea să achite o sumă atât de mare și că nici nu dorește să se facă vreo intervenție de acest gen.
Drept urmare, DRAGOȘ BĂSESCU i-a spus că are o soluție, respectiv încheierea unui contract fictiv de consultanță prin care urma să achite suma pretinsă de 1.000.000 euro printr-o eșalonare în funcție de evoluția din dosar pe o perioadă de până la 2 ani.
Contractul trebuia să fie încheiat cu o societate de consultanță internațională, anume KPMG, pentru a nu trezi suspiciuni”, mai arată DNA.
Dragoş Băsescu este proprietarul unei firme de consultanţă care are sediul central în Sectorul 1 din Capitală. A avut mai multe probleme cu Fiscul în ultima perioadă.
Firma de consultanţă a nepotului lui Traian Băsescu a fost somată, anul trecut, de două ori de Fisc pentru a-şi plăti datoriile la bugetul de stat.
realitatea.net

Vezi si

Ciolacu: România e o țară sigură și nu va intra în niciun război

„România e o țară sigură și nu va intra în niciun război”, declară premierul Marcel …