Thursday , August 11 2022

Negocieri pentru unificarea dreptei. Intalnire Ungureanu-Antonescu, PDL negociaza miercuri cu PNL

blaga

PDL şi PNL vor avea, miercuri, o primă rundă de negocieri pentru unificarea forţelor de dreapta, a anunţat liderul PDL, Vasile Blaga, după o reuniune a democrat liberalilor.
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, după o şedinţă informală a conducerii partidului, că reprezentanţii PDL se vor întâlni, miercuri, la Parlament, de la ora 17.00, cu cei ai PNL, pentru o primă rundă de negocieri.
PDL va avea tot miercuri, înainte de întâlnirea cu liberalii, o şedinţă a Biroului Permanent Naţional. Şi PNL are programată miercuri, de la ora 14.00, o reuniune a Delegaţiei Permanente.
“De vreo două luni de zile, de mai multe luni spun ca va fi nevoie pe termen mediu sau lung de un singur partid mare de centru dreapta, e visul meu, daca e şi al lui, mă bucur, deocamdata e bine sa avem o alianţă, vom discuta întregul ciclu electoral”, a spus Blaga după şedinţa PDL.
Rugat să comenteze declaraţia Elenei Udrea, care anunţase pe Facebook, mai devreme, că forţele de dreapta nu se vor unifica până la alegerile prezidenţiale deoarece există multe resentimente, Blaga a apreciat că: “Nu ştiu, o fi frustrată”.
Între timp, Elena Udrea a completat postarea de pe Facebook, ea scriind la începutul textului că PMP acceptă orice inițiativă de unificare indiferent din partea cui vine și va susține orice candidat care poate să învingă candidatul PSD.
”Mişcarea Populară este gata să facă parte din orice proiect al dreptei unite. Mai mult, acceptă orice iniţiativă de unificare indiferent din partea cui vine. Va susţine chiar orice candidat care poate să învingă candidatul PSD, fără să importe din ce partid face parte”, a scris Udrea pe Facebook la începutul textului inițial, în care susține că partidele de centru-dreapta nu se vor uni.
Mihai Răzvan Ungureanu s-a întâlnit cu Crin Antonescu despre asocierea Forţa Civică-PNL
Marţi, liderul Forței Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, s-a aflat la sediul PNL pentru a discuta cu președintele demisionar al liberalilor, Crin Antonescu, variante de asociere a dreptei în urma scorului înregistrat la alegerile europarlamentare.
Ungureanu a declarat, la finalul discuţiei cu Antonescu, că discuţiile pentru coagularea dreptei sunt într-o fază incipientă şi nu este vorba despre fuziuni, făcând un apel la liderii politici să fie “decenţi”.
 
 

Vezi si

Daea: Producţia de grâu din acest an este cu 15% – 18% mai mică faţă de anul trecut

Producţia de grâu din acest an este cu 15% – 18% mai mică faţă de …