Saturday , October 8 2022

NATO: Orice extindere a teritoriului aflat în mâinile separatiștilor ucraineni va fi inacceptabilă

stoltenberg

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat, joi, la Roma, că “orice extindere a teritoriului aflat în mâinile separatiștilor ucraineni va fi inacceptabilă”, cerându-i Rusiei să-și retragă cele “peste o mie de piese” de armament greu, din estul Ucrainei, informează AFP, citată de Ziare.com.
În cadrul unei conferințe de presă, susținute alături de premierul italian, Matteo Renzi, Jens Stoltenberg a considerat ca fiind “important ca părțile să respecte acordul de încetare a focului și să-și retragă armamentul greu” din regiune.
“Orice tentativa de a extinde ulterior teritoriul detinut de separatisti va constitui o violare clara a acordurilor de la Minsk. Si acest lucru va fi inacceptabil pentru comunitatea internationala”, a avertizat Stoltenberg.
La randul sau, seful executivului de la Roma si-a exprimat convingerea, potrivit agentiei de presa Tass, ca reglementarea crizei din sud-estul Ucrainei “trebuie sa contribuie la readucerea Rusiei in prim-plan in ceea ce priveste cautarea de solutii la crizele internationale”. Potrivit lui Renzi, “Rusia detine mare potential in solutionarea problemelor internationale”.
“Cred ca liderii rusi au un mare potential de influenta. Sa nu uitam de ultimele contacte importante ale presedintelui rus Vladimir Putin cu liderii Turciei, tara membra a NATO, si Egiptului, ambele tari jucatori importanti in Orientul Mijlociu”, a declarat Matteo Renzi.
Mai multe pe Ziare.com. 
 

Vezi si

Un bebeluș prematur aruncat de viu la Maternitatea Polizu a supraviețuit. ”A dat cu piciorul în sac și copilul a început să plângă”. Ginecologul care l-a declarat mort și l-a aruncat într-o tavă este anchetat

Tatăl unui copil născut prematur care a fost declarat mort la naştere şi ”aruncat într-o …