Sunday , December 4 2022

Nastasea fost externat si dus la inchisoare

ADRIAN NĂSTASE a fost EXTERNAT de la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Medicii de la Spitalul Floreasca au eliberat toate cele trei avize necesare pentru externarea lui Adrian Năstase. Fostul premier Adrian Năstase a fost transportat la Spitalul Penitenciar Rahova.
Adrian Năstase a fost externat de la Spitalul Floreasca. El a fost transferat la Penitenciarul Rahova.
Adrian Năstase a fost scos din spital pe targă şi urcat într-o salvare. In spate, o masina Audi in care se afla fiul cel mare al lui Nastase, Andrei, a insotit salvarea pana la penitenciar, dupa care a plecat.
Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis marţi că nu există niciun impediment ca mandatul emis pe numele lui Adrian Năstase pentru executarea pedepsei de doi ani de închisoare să fie pus în aplicare. Potrivit magistraţilor, fostul premier Adrian Năstase ESTE DEŢINUT.
IGPR a cerut lămuriri instanţei în legătură cu procedurile care trebuie urmate privind punerea în aplicare a mandatului de executare emis pe numele lui Adrian Năstase. Avocaţii fostului premier au cerut amânarea judecării solicitării pe motiv că Năstase ar trebui să fie şi el citat în acest proces, însă magistraţii au respins cererea.
Tot marţi, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au anunţat că au început urmărirea penală faţă de:
GHEORGHE DUMITRU, comisar şef de poliţie, adjunct al directorului Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti,
COSTEA NICOLAE, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti,
APOSTOL MARIAN, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti,
BRĂDIŞTEANU ŞERBAN ALEXANDRU, medic în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca.
În sarcina celor patru inculpaţi s-a reţinut infracţiunea de favorizare a infractorului în legătură directă cu fapte de corupţie, prevăzută de art. 264 Cod penal, cu aplicarea art. 17 litera a din legea 78/2000.
În rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori se arată că există date şi indicii temeinice că cele patru persoane învinuite, prin atitudinea lor, au îngreunat şi au încercat să zădărnicească executarea pedepsei aplicată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fostului prim ministru Adrian Năstase.
Fostul premier Adrian Năstase a fost internal la Spitalul Floreasca după ce a încercat să se sinucidă în data de 20 iunie, seara în care politiştii au venit la locuinţa sa din Strada Zambaccian pentru a-l ridica în vederea executării pedepsei de 2 ani în dosarul “Trofeul Calităţii”. Adrian Năstase s-a împuşcat în timp ce politiştii se aflau în locuinţa sa.

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …