Saturday , March 25 2023

MS mobilizează profesionişti care vor să plece în Turcia și organizează campanie de donare de sânge

Ministerul Sănătății din România este solidar cu victimele cutremurului catastrofal care a provocat mii de decese și răniți în Turcia și în Siria și oferă sprijin autorităților turce, mobilizând profesioniști care vor să plece în Turcia și organizând campanii de donare de sânge.

Imediat după producerea cutremurului care a afectat grav comunitățile din Turcia și din nordul Siriei, ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila a luat legătura cu ambasadorul Turciei în România, Ozgur K. Altan pentru a-și exprima solidaritatea și pentru a oferi un sprijin imediat.

De asemenea, Ministerul Sănătății este în legătură cu ambasada României la Ankara pentru eventualele solicitări și pentru asigurarea evaluării medicale și a consilierii psihologice pentru 10 studenți români care sunt repatriați din regiunea afectată.

Ministerul Sănătății, împreună cu Universitățile de Medicină și Farmacie mobilizează profesioniștii din sănătate care doresc să ajute ca voluntari în constituirea unor echipe medicale care să fie disponibile pentru deplasare în zonele afectate.

Totodată, a fost organizată o campanie de donare de sânge pentru victimele cutremurului care au nevoie de transfuzii. Potrivit MS, sunt pregătite medicamente și materiale sanitare care pot fi puse la dispoziția autorităților turce.

Medicii și asistenții medicali se pot înscrie ca voluntari pentru echipele necesare acordării de asistență medicală pe site-ul MS, www.ms.ro, unde se pot găsi și informații pentru donarea de sânge. (Mediafax)

Vezi si

Vremea se schimbă radical de luni. Frig și lapoviță săptămâna viitoare

La începutul săptămânii viitoare, chiar de luni, 27 martie, aerul tropical din nordul Africii va …