Tuesday , January 18 2022

Motivul pentru care clienții unui restaurant trebuie să fie vaccinați, dar angajații nu au această obligație

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că nu este normal să existe angajaţi ai restaurantelor care să nu fie vaccinaţi, „o soluţie de bun-simţ” fiind ca patronii să se asigure că aceştia sunt măcar testaţi şi a subliniat că soluţia privind reglementarea raportului de muncă prin certificatul verde poate fi adoptată numai prin lege în Parlament.

El a fost întrebat dacă i se pare normal ca accesul într-un restaurant să fie permis doar celor cu certificatul verde, în vreme ce în acea unitate există angajaţi care nu sunt vaccinaţi şi nu li se cere nimic.

„Nu este normal, vă dau dreptate, numai că sunt două chestii care reglementează, una este problema pe care o reglementăm pe acces, pe problemă de sănătate publică, cealaltă este pe raportul de muncă.

Şi problema cu angajaţii are două soluţii, soluţia bunului-simţ, care înseamnă ca patronul restaurantului să se asigure că angajaţii lui cel puţin sunt testaţi şi a doua soluţie este soluţia prin lege care să impună aceste reguli, dar numai prin lege şi prin adoptare la Parlament, nu prin hotărâri de guvern sau alte modalităţi care implementează măsurile de sănătate publică generală.

Deci problema raportului de muncă nu putem să o afectăm decât dacă va veni o lege care să aprobe acest lucru”, a precizat Raed Arafat.

Vezi si

Peste 8.000 de noi infectări și 17 decese COVID în ultimele 24 de ore în România

Autoritățile au anunțat luni, 17 ianuarie, 8.118 cazuri de persoane infectate cu coronavirus, depistate în …