Saturday , October 23 2021

Moțiunea de cenzură USR-PLUS și AUR, blocată din nou. PSD s-a retras din ședință. Cererea PNL de verificare a semnăturilor a picat la vot

Moțiunea de cenzură a USR-PLUS și AUR a fost blocată luni în Birourile Permanente ale Parlamentului. PNL a cerut o amânare de două săptămâni, fiind susținut de UDMR, însă la vot nu a fost cvorum, doar 9 parlamentari pronunțându-se pentru. Conform HotNews, PSD s-a retras din ședință. Ulterior și liberalii au plecat astfel încât nu s-a putut stabili calendarul moțiunii.

„Noi nu vrem să arbitrăm între cele două tabere”, a spus pesedistul Lucian Romașcanu.

PNL a cerut termen de două săptămâni pentru verificarea semnăturilor, lucru pentru care au votat liberalii susținători ai lui Florin Cîțu și UDMR. Minoritățile s-au abținut.

Ludovic Orban nu a participat nici el la vot. Astfel, din cei 18 parlamentari aflați în sala doar 9 au votat pentru, insuficient pentru a valida cererea PNL.

„Nu voi participa la acest vot. Instituția moțiunii de cenzură e una fundamentală. În Constituție sunt foarte clare referitoare la moțiunea de cenzură. (…) Un alt punct extrem de important este că în mod clar semnătura reprezintă un act de voință individual, singura persoană care poate să o conteste este cel care a semnat. Până acum nu a existat nicio solicitare din partea vreunui semnatar”, a declarat Orban, acuzând „cenzurarea dreptului de a depune o moțiune de cenzură”.

După ce Ludovic Orban a anunțat rezultatul votului, parlamentarii PNL au părăsit ședința pentru a nu asigura cvorumul necesar pentru stabilirea calendarului moțiunii.

 

Vezi si

Activităţile religioase nu se închid, dar trebuie purtată mască de protecţie şi păstrată distanţa

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, vineri, că, la nivelul CNSU, …