Saturday , February 4 2023

Moscova ia în calcul "atacuri ţintite" în Ucraina, după incidentul frontalier soldat cu un mort

ucraina

Rusia studiază posibilitatea unor “atacuri ţintite” asupra teritoriului ucrainean, după căderea unui obuz într-un oraş rusesc de frontieră şi uciderea unei persoane, scrie ziarul Kommersant în ediţia de luni, citând o sursă apropiată Kremlinului.
“Răbdarea noastră are limite”, a declarat această sursă pentru cotidian, adăugând că “nu este vorba despre vreo acţiune la scară largă, ci exclusiv despre atacuri ţintite şi punctuale asupra poziţiilor de unde sunt efectuate tiruri asupra teritoriului rus”.
Potrivit sursei citate de către Kommersant, Moscova “ştie exact de unde sunt efectuate tirurile”.
Un obuz tras de pe teritoriul ucrainean a atins duminică un oraş de la frontiera rusă, omorând o persoană şi rănind alte două. Moscova a avertizat imediat Kievul asupra unor posibile “consecinţe ireversibile”, evocând un “act suplimentar de agresiune” din partea Ucrainei.
Kievul a dezminţit că se află la originea incidentului, acuzând insurgenţi proruşi că declanşează tiruri “de provocare, inclusiv împotriva teritoriului rusesc, pentru a acuza militari ucraineni de acestea”.
Ideea unui “răspuns” din partea Rusiei la tiruri provenind de pe teritoriul ucrainean a fost evocată deja, duminică, de către vicepreşedintele Camerei superioare a Parlamentului Evgheni Buşmin.
“Este necesar să se folosească arme de precizie (…) pentru a-i distruge pe cei care au lansat acest obuz”, a declarat el.

Vezi si

Peste jumătate din țară se află sub cod galben sau portocaliu de ninsori și viscol

Mai mult de jumătate de țară se află sub cod gaben de ninsori și viscol, …