Saturday , September 18 2021

Moscova ar putea sa-l extradaze pe Snowden ca o favoare pentru Donald Trump

Serviciul de Informatii din Statele Unite a obtinut date conform carora Rusia ar lua in considerare extradarea lui Edward Snowden in SUA, acesta fiind un “cadou” pentru presedintele Donald Trump, care l-a numit pe fostul consultant al Agentiei Nationale de Securitate (NSA) “spion” si “tradator”, care merita sa fie executat.
Edward Snowden

Informatiile vin de la un oficial american care a analizat o serie de rapoarte interne “sensibile” de spionaj, dar si conversatii dintre rusi, care ar detalia deliberarile din Rusia, Potrivit acestuia, extradarea lui Snowden ar fi doar una dintre diversele favoruri pentru Trump.
O alta sursa din comunitatea de spionaj confirma faptul ca notitele si datele despre conversatiile rusesti au fost adunate inca de la investirea lui Trump in functia de presedinte.
Avocatul lui Snowden, Ben Wizner, a declarat pentru NBC News ca nu stie nimic despre planurile care l-ar trimite inapoi in Statele Unite pe Snowden.
“Echipa Snowden nu a primit niciun fel de semnal si nu are niciun motiv nou de ingrijorare”, a spus Wizner.
Snowden a scris pe Twitter despre noile informatii scoase la iveala de NBC News:
“In sfarsit: dovezi irefutabile care arata ca nu am cooperat niciodata cu Rusia. Nicio tara nu extradeaza spioni, intrucat restul spionilor ar fi ingrijorati ca vine si randul lor”.
Snowden, un fost consultant al Agentiei Nationale de Securitate (NSA), este cautat de autoritatile americane dupa ce a dezvaluit mai multe documente clasificate cu privire la activitatiile de spionaj efectuate de agentiile de informatii din SUA. Traieste in exil in Rusia din 2013.
El a primit dreptul de a ramane in Rusia pentru alti trei ani, iar in 2018 va fi autorizat legal sa aplice la obtinerea cetateniei ruse, declarase luna trecuta avocatul sau Anatoly Kucherena, citat de Reuters.
Autoritatile ruse au comunicat atunci ca au extins permisul de sedere al fostului consultant al serviciilor de informatii americane.

Vezi si

Ce se ascunde în spatele falimentului City Insurance. Dobânzi uriașe pentru împrumuturi fictive plătite către compania lui Dan Odobescu, cumnatul lui Adrian Năstase

Un director din ASF face dezvăluiri despre ce se ascunde la City Insurance: compania a …