Friday , September 30 2022

Mona Pivniceru a anulat prima intalnire oficiala cu comisarul pe Justitie, Viviane Reding

Ministrul Mona Pivniceru a ratat ocazia să se întâlnească cu Viviane Reding, comisarul european pentru Justiţiei. Purtătoarea de cuvânt a Vivianei Reding a declarat pentru gândul că întâlnirea Reding-Piviniceru, programată pentru miercuri, a fost anulată pentru că în “agenda ministrului român a intervenit o schimbare”.
Întâlnirea ar fi avut loc în contextul în care Pivniceru a demarat procedura de selecţie a viitorului procuror general şi a procurorului şef al DNA. Întâlnirea urma să aibă loc la Viena, în cadrul Conferinţei Miniştrilor Justiţiei din Consiliului Europei. Ministrul Pivniceru a explicat prin intermediul consilierei sale că şi-a anulat deplasare la Viena pentru că de la biroul Vivianei Reding a fost informată că nu era posibilă o discuţie pe larg cu comisarul european. Cristina Manda, consilieră a ministrului Pivniceru, a explicat că în cadrul conferinţei de la Viena ministrul Justiţiei ar fi avut posibilitatea doar să “dea mâna” cu comisarul Reding în cadrul unei cine informale. Reprezentanta MJ a mai precizat că Pivniceru a fost ţintuită în Bucureşti şi de şedinţa de Guvern de miercuri dimineaţă şi de întâlnirea cu procurorii din CSM de joi.
Gândul a solicitat biroului de presă al comisarului Reding să precizeze dacă a fost stabiltă o întâlnire între ministrul Justiţiei Mona Pivniceru şi comisarul Viviane Reding. “Vicepreşedinta Reding avea programată o întâlnire cu ministrul Justiţiei din România. Întâlnirea care urma să aibă loc în cadrul conferinţei de la Viena a fost anulată din cauza unei schimbări în agenda ministrului Pivniceru. Pe cale de consecinţă, întâlnirea nu va avea loc”, a precizat pentru gândul Mina Andreeva, purtătoarea de cuvânt a comisarului Viviane Reding.
De cealaltă parte, ministrul Mona Pivniceru, prin intermediul consilierilor săi, a transmis că de fapt şi-a anulat deplasarea la Viena pentru că Viviane Reding i-ar fi transmis că are programul prea încărcat pentru a stabili o întâlnire bilaterală şi că nu ar fi avut ocazia să discute în detaliu cu comisarul pentru Justiţie. Cristina Manda a precizat că ministrul Pivniceru a fost informat că Viviane Reding are un program foarte încărcat şi că nu ar fi existat posibilitatea unei întâlniri bilaterale. Cristina Manda a mai precizat că şi agenda ministrului Pivniceru este una încărcată pentru că joi, 20 septembrie, are o întâlnire la CSM cu secţia de procurori a consiliului.

Vezi si

Alexandru Arșinel va fi înmormântat duminică, la Cimitirul Bellu din București

Sicriul cu trupul actorului Alexandru Arşinel a fost depus, vineri, în foaierul Teatrului de Revistă …