Sunday , September 25 2022

Momentul dramatic in care clubul Colectiv a fost cuprins de flacari (FOTO)

Momentul in care buretele ce antifona stalpii de sustinere din clubul Colectiv a fost cuprins de flacari a fost surprins intr-o fotografie dramatica.

foto: Digi24
foto: Digi24
Un incendiu puternic a avut loc, vineri noaptea, intr-un club din Capitala in timpul unui concert. Cel putin 27 de persoane au murit si 155 de tineri au fost transportati la toate spitalele din Bucuresti. Bilantul este unul provizoriu, iar Raed Arafat a declarat ca numarul deceselor este posibil sa creasca, avand in vedere starea grava a ranitilor.
Cu aproape o ora inainte de miezul noptii, localul a fost cuprins de flacari din cauza unui foc de artificii. Tavanul si peretii antifonati cu burete s-a aprins, iar 27 de oameni au ars de vii.
Supravietuitorii au povestit ca incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe un stalp al cladirii aprinzandu-se. Ulterior, focul s-a propagat la tavan. Bucati din plafon, care era capitonat si el cu burete fonic, s-au desprins si au cazut peste oameni. Persoanele din club au fost cuprinse de panica si s-au imbulzit spre iesire, creandu-se busculada, deoarece doar una dintre usile de la intrare s-a deschis in prima instanta.
Imaginile de la fata locului au fost dramatice: zeci de persoane, care au suferit arsuri grave, au fost resuscitate direct pe caldaram. Un martor a declarat la scurt timp dupa tragedie ca in local “sunt morti pe jos”. Clubul nu avea autorizatie pentru un spectacol pirotehnic.
La nivelul Ministerului de Interne a fost activat Codul Rosu de Urgenta, iar Parchetul a inceput o ancheta. Exista 7 numere de telefon la care oamenii pot suna pentru a afla informatii despre starea victimelor: 021.206.92.91, 021.313.06.05, 021.206.92.83, 021.264.87.04, 021.264.85.25, 021.206.93.75 si 021.312.25.47. De asemenea au fost decretate trei zile de doliu national.
Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a preluat, sambata dimineata, ancheta deschisa in cazul incendiului de la clubul Colectiv.

Vezi si

Iohannis: Deocamdată, România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că deocamdată România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru intrarea …