Friday , June 14 2024

Moment istoric si emotionant: Parlamentul European a ratificat acordul de retragere a Regatului Unit din UE 

Parlamentul European a ratificat, miercuri seara la Bruxelles, acordul de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeana si din Comunitatea Europeana a Energiei Atomice, informeaza agentiile de presa internationale.

Documentul a fost aprobat cu 621 voturi pentru, 49 voturi impotriva si 13 abtineri, ceea ce inseamna ca este intrunita majoritatea simpla a voturilor exprimate (conform articolului 50 al Tratatului privind Uniunea Europeana).

Dupa vot, eurodeputatii au cantat impreuna “Auld Lang Syne”, un vechi cantec scotian de despartire, si s-au tinut de maini in mod simbolic, iar la final au aplaudat. “Always united” (foto) scria pe esarfele purtate de membrii taberei Remain. Nu putini au fost cei care au lacrimat. Momentul s-a incheiat cu aplauze.

Pentru a intra in vigoare, acordul de retragere dintre Uniunea Europeana si Regatul Unit mai trebuie sa fie supus unui vot final (cu majoritate calificata) in Consiliu.

Regatul Unit va parasi blocul comunitar, la care a aderat in 1973, vineri 31 ianuarie la miezul noptii, ora Bruxellesului (23:00 GMT), atunci cand drapelul acestei tari va fi retras de la institutiile Uniunii Europene.

Vezi si

Doi frați români, împușcați la Girona, în Spania. Unul a murit, celălalt e în stare gravă

Doi români au fost împuşcaţi în Spania în plină stradă, sub ochii îngroziţi ai martorilor, …

error: