Wednesday , October 5 2022

Modificări ale curselor aeriene pe rutele Bucureşti-Paris şi retur

avion

Cursele aeriene pe rutele Bucureşti – Paris şi retur au întârzieri de cel puţin 30 de minute, modificările de zbor având loc în contextul în care două piste au fost închise pe Aeroportul Roissy-Charles-de-Gaulle.
Cele două curse TAROM care erau programate vineri să plece de pe Aeroportul Henri Coandă Bucureşti spre Paris au înregistrat întârzieri. Prima, al cărei zbor era programat la ora 9.15, a decolat la ora 9.45, iar cea de-a doua, care ar fi trebuit să plece la ora 12.50, a decolat la ora 13.47.
Directorul de comunicare al companiei aeriene, Georgeta Dinu, a declarat, pentru Mediafax, că întârzierile nu aparţin TAROM, compania primind un alt slot de la Aeroportul Roissy-Charles-de-Gaulle, care a precizat că a trebuit să închidă două piste, din cauza vântului puternic. Ea a precizat că slotul poate fi realocat din diverse motive, iar acest lucru este destul de obişnuit.
Şi cursa Air France care trebuia să aterizeze pe Aeroportul Henri Coandă la ora 14.15 avea sosirea estimată la ora 14.59.
De asemenea, şi alte curse înregistrează întârzieri. Cursele care ar fi trebuit să vină de la Londra (ora 14.20), Madrid (orele 15.05 şi 16.50), Beauvais (ora 15.00), Amsterdam (ora 15.40) şi Lisabona (16.20) au estimate întârzieri de până la o oră şi jumătate.
Pe de altă parte, traficul aerian pe Aeroportul Roissy-Charles-de-Gaulle din Paris a fost deviat “spre sudul zonei”, din cauza operaţiunii în desfăşurare la Dammartin-en-Goële, localitate situată la numai zece kilometri de primele piste, relatează L’Express.
Societatea Aeroports de Paris (ADP) a precizat că traficul aerian nu a fost suspendat din cauza operaţiunii forţelor de ordine de la Dammartin-en-Goële, la nord de Paris, unde o luare de ostatici este în desfăşurare. ADP a explicat că din cauza operaţiunii, avioanele sunt “redirecţionate spre sudul zonei”.
Operaţiunea de amploare a forţelor de ordine franceze este în desfăşurare la nord-est de Paris, unde fraţii Kouachi, autorii atentatului de miercuri de la redacţia Charlie Hebdo, au luat cel puţin un ostatic la o mică firmă din Dammartin-en-Goële.
 

Vezi si

Primăriile trebuie să aloce cel puțin 30% din bugetul pentru activități sportive pentru copii

Autoritățile locale din toată țara care alocă fonduri pentru sport vor fi obligate să dea …