Wednesday , November 29 2023

Modele de subiecte pentru examenele naţionale din 2011, postate pe site-ul Ministerului Educaţiei

Modelele de subiecte pentru examenele naţionale din anul 2011 vor putea fi consultate pe site-ul special http://subiecte2011.edu.ro, unde au fost publicate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE).
Modelele de subiecte pentru toate tipurile de probe sunt însoţite de precizări privind scopul evaluării, statutul disciplinei, structura subiectelor, competenţele de evaluat, detalii privind evaluarea, inclusiv baremele de evaluare şi de notare, informează, luni, Ministerul Educaţiei.
Publicarea acestor modele de subiecte pe http://subiecte2011.edu.ro a fost făcută în conformitate cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a, în anul şcolar 2010-2011 şi cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat – 2011.
Pentru Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a sunt prezentate modelele de subiecte pentru limba şi literatura română şi matematică, precum şi pentru limba şi literatura maternă (maghiară, germană, rromani, sârbă, slovacă, ucraineană).
Pentru examenul de bacalaureat 2011 sunt prezentate, pentru informarea elevilor, a profesorilor şi a tuturor celor interesaţi, procedurile de desfăşurare a probelor A şi B (de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi în limbile materne), a probei C (de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată în liceu) şi a probei D (de evaluare a competenţelor digitale). De asemenea, sunt publicate modele de subiecte pentru toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, pentru limba şi literatura romană, limba şi literatura maternă (croată, germană, maghiară, sârbă, slovacă, turcă, ucraineană), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie şi pentru cele cinci discipline socio-umane (economie, filosofie, logică şi argumentare, psihologie, sociologie).
Pentru proba C sunt publicate modele structurate în funcţie de conţinutul probei – înţelegerea unui text audiat, proba scrisă şi proba orală, corespunzătoare pentru cele zece limbi de circulaţie internaţională studiate în liceu. Sunt publicate şi traduceri ale modelelor de subiecte în limbile minorităţilor naţionale.
Ministerul Educaţiei precizează că modelele de subiecte sunt orientative şi au ca scop familiarizarea elevilor şi a profesorilor cu tipul de subiecte, gradul de specificitate al acestora în funcţie de tipul programei, precum şi cu nivelul de dificultate al subiectelor pentru examene naţionale din anul 2011.

Vezi si

Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania. Primarul din Baia Mare era dat în urmărire internațională

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost prins marți, 28 noiembrie, în Germania. Cherecheș …