Sunday , November 27 2022

PROTESTE ÎN TOATĂ ŢARA cu două zile înainte de alegerile prezidenţiale. Sute de oameni manifestează pentru un vot corect: "Dacă vă pasă, nu staţi în casă"

manifestatie


 
Sute de persoane participă, vineri seară, în mai multe oraşe din ţară, la mitinguri pentru organizarea de alegeri libere, protestatarii scandând lozinci şi la adresa guvernării şi a premierului Victor Ponta.
Peste 300 de persoane, în majoritate tineri, manifestează vineri seară, în Piaţa Universităţii din Capitală, pentru un vot corect în turul 2 al prezidenţialelor, dar şi împotriva premierului Victor Ponta, afişând pancarte cu mesaje ca “Am muncit pentru copiii noştri, vom vota pentru viitorul lor”.
Oamenii s-au adunat, începând de la ora 18.00, pe trotuarul din faţa Teatrului Naţional, unde manifestează încadraţi de jandarmi.
Manifestanţii scandează “Jos, jos, jos! Premierul este mincinos!”, “Ghinion, ghinion! Ţara s-a trezit din somn”, “Ceauşescu n-a murit, este Ponta travestit”, “Ponta, nu uita, diaspora nu este a ta”, “PSD, doar corupţie” şi “Victor Ponta, nu uita, eşti mai rău ca Ebola”.
La protest au fost aduse steaguri şi pancarte cu mesaje precum: “Taxe şi accize fără număr. Dottore plagiatorul” şi “Am muncit pentru copiii noşti, vom vota pentru viitorul lor”.
Manifestaţii similare au loc, sâmbătă seară, în mai multe oraşe din ţară, printre care Timişoara, Cluj-Napoca, Sibiu şi Arad.
Circa 1.000 de manifestanţi s-au adunat la ora 17.00 la Arad, în faţa Casei Sindicatelor din centrul oraşului, iar o oră mai târziu au pornit în marş pe Bulevardul Revoluţiei, prin faţa Primăriei şi a Teatrului de Stat.
Oamenii au intonat imnul României, iar pe traseu au scandat lozinci atât pentru organizarea de alegeri libere, cât şi împotriva premierului Victor Ponta: “Veniţi cu noi în turul doi”, “Dacă vă pasă, nu staţi în casă”, “Vrem alegeri libere”, “Jos Ponta, Aradul nu te vrea”.
De asemenea, protestatarii au purtat pancarte inscripţionate cu mesaje, precum: “Klaus, Klaus, scapă-ne de Mickey Mouse”, “Guvernul nesimţit, pe români i-a umilit”, “Jos PSD, jos Ponta”, “Veniţi cu noi să fim eroi în turul doi”.
Mai multe persoane au adus vuvuzele cu care fac zgomot în timpul marşului, iar alţi participanţi flutură steagurile României. Printre cei aproximativ 1.000 de manifestanţi se numără şi părinţi tineri cu bebeluşi în cărucioare, dar şi numeroşi studenţi şi pensionari.
Unul dintre organizatorii manifestării de la Arad, Vlad Botoş, a declarat corespondentului MEDIAFAX că prin acest protest se cere Guvernului organizarea de alegeri libere, atât în ţară, cât şi în diaspora.
“Articolul 36 din Constituţie garantează dreptul la vot oricărui cetăţean român, dar cu toate acestea sora mea care este în Munchen a stat cinci ore la coadă şi nu a reuşit să voteze în primul tur, iar cumnata mea a stat şapte ore la Paris fără succes. Vrem ca acest protest să nu fie unul politizat, ci să fie un semnal de schimbare pentru întreaga clasă politică”, a declarat tânărul.
Manifestarea este organizată de Asociaţia A.R.A.D., fiind autorizată până la ora 21.00 şi supravegheată de jandarmi.
Romanii din numeroase orase din tara, inclusiv Capitala, au iesit vineri in strada pentru a-si exprima inca o data dorinta organizarii unui tur al doilea corect pentru prezidentiale, in care fiecare cetatean care doreste sa-si poata exercita dreptul de a vota.
Sub forma de “plimbari” – pentru orasele in care nu s-a emis autorizatie – sau de mitinguri in toata regula, in jur de 28.000 de persoane si-au anuntat intentia, pe pagina de Facebook 14 noiembrie, alegem liberi, in strada! (Romania), sa participe la manifestatii.
Conform anunturilor, astfel de evenimente au vineri seara loc la Bucuresti, Cluj, Sibiu, Timisoara, Iasi, Brasov, Constanta, Oradea, Galati, Craiova, Piatra Neamt, Pitesti, Baia Mare sau Arad. (Mediafax, ziare.com)

Vezi si

Percheziții la Eparhia Cernăuților și Bucovinei. Un băiat de 17 ani doar în lenjerie intimă, găsit în camera arhimandritului

Serviciile speciale ucrainene (SBU) au efectuat o percheziție în eparhia Cernăuți-Bucovina.  Potrivit surselor LB.ua, percheziția …