Saturday , June 12 2021

Mitingul profesorilor s-a încheiat fara incidente

Mitingul de la Palatul Cotroceni s-a încheiat, marţi, în jurul orei 14.00, fără incidente, o delegaţie a sindicaliştilor fiind încă la discuţii cu trei consilieri prezidenţiali, dintre care unul pe probleme de educaţie.
Cadrele didactice, afiliate la Federaţia Educaţiei Naţionale şi Federaţia “Spiru Haret”, au venit din majoritatea judeţelor ţării.
Protestatarii i-au dedicat preşedintelui Traian Băsescu o broşură numită “Omagiu”, în care i-au amintit promisiunile făcute din 2004 până în prezent. De asemenea, sindicaliştii din învăţământ i-au solicitat lui Traian Băsescu demiterea premierului Emil Boc şi a ministrului Educaţiei, Danier Funeriu.
Preşedintele Federaţiei “Spiru Haret”, Gheorghe Isvoranu, a declarat la protest că îi pare rău pentru momentele prin care trece preşedintele, dar sindicaliştii au venit la Cotroceni pentru că Traian Băsescu este şi preşedinte, şi premier, şi reprezentantul Parlamentului.
“Îi cerem să-i dea afară pe Emil Boc şi Daniel Funeriu, pentru că ne-au adus în această stare. Cerem demiterea celui mai infatuat ministru al Educaţiei, care-şi trimite copiii la şcoli în străinătate. Îl acuzăm pe Traian Băsescu că de la el au plecat toate necazurile noastre. El a zis «Daţi afară intelectualii! Tăiaţi salariile intelectualilor!». A avut nevoie de noi doar la urne”, a spus Isvoranu.
O delegaţie a sindicaliştilor de la Spiru Haret şi FEN a intrat, marţi, la prânz, în Palatul Cotroceni, pentru a lăsa un memoriu cu revendicările protestarilor şi o urnă cu fluturaşi de salarii ale unora dintre sindicalişti. Aceste discuţii continuă la ora transmiterii acestei ştiri.
Aproximativ 1.500 de cadre didactice afiliate la Federaţia Educaţiei Naţionale şi Federaţia “Spiru Haret” au protestat la Palatul Cotroceni, cerând salarii decente şi stoparea disponibilizărilor din sistemul educaţiei.
Ministrul Muncii, Ioan-Nelu Botiş, a discutat, la sediul MMFSP, cu reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Învǎţǎmant Spiru Haret, ai Federaţiei Educaţiei Naţionale şi ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învǎţǎmant în legătură cu revendicǎrile lor.
La finalul întâlnirii, Botiş a ieşit în mijlocul sindicaliştilor FSLI care protestau la Ministerul Muncii, fără a le prezenta însă soluţii concrete la problemele lor.
O altă delegaţie a sindicaliştilor discută la Ministerul Educaţiei cu Daniel Funeriu.

Vezi si

Digi 24: Observațiile Comisiei Europene la PNRR-ul României. Un training costă 133.000 de euro/persoană. „Pare cam excesiv”

Comisia Europeană a transmis o serie de observații Guvernului la Planul Național de Redresare și …