Saturday , December 10 2022

Miting USL cu discursuri catre "camarazi" si AC/DC plus Aerosmith

Mitingul USL, care a urmat congreselor PSD, PNL şi PC, unde Crin Antonescu şi Victor Ponta au fost desemnaţi oficial candidaţi la funcţiile de preşedinte şi premier, a început în acorduri de AC/DC şi a fost marcat de discursuri mobilizatoare către “camarazi”. Finalul – Aerosmith cu “Walk this way”.
Liderii USL şi primarul general al Capitalei şi-au făcut apariţia la mitingul USL pe ritmurile celebrului cântec “Thunderstruck” al celor de la AC/DC şi au plecat, după două ore, având pe fundal piesa “Walk this way” a formaţiei Aerosmith.
Victor Ponta, Crin Antonescu, Daniel Constantin, Sorin Oprescu, Mihai Voicu şi Liviu Dragnea au mers în şir, printre scaunele de plastic, au dat mâna cu delegaţii întâlniţi în cale, s-au lăsat sărutaţi sau îmbrăţişaţi de unii dintre aceştia, având, pe fundal, strigătul continuu al rockerilor de la AC/DC: “Thunder”.
Pe scenă, liderii USL au fost întâmpinaţi de tineri cu tricouri roşii, galbene şi albastre, aşezaţi pe scaune în ordinea culorilor de pe drapel. Apoi, a fost intonat imnul, ale cărui versuri au rulat pe unul dintre ecranele instalate în apropiere, iar cei prezenţi l-au ascultat stând în picioare.
Au urmat discursurile, iar primul care a vorbit şi care a fost şi moderator al intervenţiilor a fost secretarul general al PSD Liviu Dragnea.
“Vom participa împreună, sub sigla USL, la alegerile locale, generale şi prezidenţiale. Evident vom câştiga toate aceste alegeri. De aceea am hotărât astăzi toţi că vom susţine la funcţia de prim-ministru al noului guvern USL pe Victor Ponta, preşedintele PSD, iar la cea de preşedinte al României pe colegul şi prietenul nostru Crin Antonescu, preşedintele PNL”, a anunţat Dragnea, în aplauzele sălii.
Următorul care a luat cuvântul a fost preşedintele PC Daniel Constantin. “A nu colabora cu Traian Băsescu şi cu PDL nu este o problemă de conjunctură, ci o problemă de siguranţă naţională”, a spus el, criticând regimul actual şi amintind de “miliardele de euro” datorie externă.
La microfon a venit apoi Sorin Oprescu, susţinut de USL pentru un nou mandat la Primăria Capitalei. Aplaudat îndelung de participanţi, el a spus că se va simţi la un moment dat “primarul interplanetar” şi a criticat şi el actuala putere. Oprescu le-a spus lui “Victor, Crin şi Daniel” că le este alături pentru schimbarea celor care conduc acum România.
Victor Ponta şi Crin Antonescu, desemnaţi oficial candidaţi ai USL la funcţiile de premier şi preşedinte al României la congresele care au precedat mitingul USL, au avut cele mai lungi discursuri, în care s-au adresat participanţilor cu apelativul “camarazi”.
“Vreau să explic de ce accept, sunt onorat şi vreau să fiu prim-ministru al acestei ţări cu sprijinul dumneavoastră. Pentru că pe alţii nu i-am auzit şi nu i-am luat în serios. Nu vreau să mă pună Băsescu nimic nicăieri. Nu vreau să mă voteze în funcţie nici Ridzi, nici Păsat, nici Anastase, Boldea, nici Oltean, vreau să mă votaţi dumneavoastră, vreau să mă voteze românii”, le-a spus Ponta participanţilor.
El s-a lansat în noi acuzaţii la adresa PDL şi a premierilor susţinuţi de acest partid, spunând că după ce Emil Boc “a ipotecat casa România”, a venit Mihai Răzvan Ungureanu, care “a început să vândă din casă: patul, televizorul, tot ce mai găseşte”.
Liderul PSD a susţinut că nu vrea să fie ca premierii numiţi de preşedintele Traian Băsescu şi că nu acceptă să fie numit premier de Băsescu, ci vrea să îşi obţină mandatul în urma votului alegătorilor.
El a comparat echipa pe care o formează cu ceilalţi doi copreşedinţi ai USL, Crin Antonescu şi Daniel Constantin, cu muschetarii din romanele lui Alexandre Dumas. “Parcă suntem cei trei muşchetari. Acum a venit şi al patrulea, domnul Oprescu. Şi este şi regele nebun, şi cardinalul viclean, şi femeia trădătoare sunt în această povestire şi sunt convins că finalul va fi cel pe care îl cunoaşteţi foarte bine”, a afirmat Ponta.
“Camarazi, pentru că dacă Victor Ponta vi s-a adresat astfel, am făcut-o şi o fac şi eu pentru că suntem camarazi, fraţi de arme, suntem oameni aflaţi într-un război pe care nu noi l-am pornit, dar pe care noi va trebui să îl câştigăm aducând pace. Aşadar, camarazi vă mulţumesc!”, şi-a început discursul Crin Antonescu.
El a spus că, în timp ce “puterea se descompune moral, organizaţional şi aritmetic”, USL dă semnalul că este puternică, unită şi hotărâtă să meargă “până la capăt”.
“Războiul nu s-a încheiat, dar frontul s-a rupt şi frontul s-a rupt la ei şi nu la noi, vă mulţumesc şi vă felicit pentru asta!”, a continuat Antonescu.
Liderul PNL a vorbit apoi despre “boala” de care suferă ţara – “ciuma politizării”, spunându-le camarazilor că, dacă sunt o armată, trebuie să fie “o armată de eliberare, nu o altă armată de ocupaţie”.
El a mai spus că se roagă la Dumnezeu să dea fiecăruia puterea voinţei.
“Putem să schimbăm această ţară, în bine, putem să lăsăm copiilor noştri o ţară normală. Am înţeles onoarea şi misiunea dumneavoastră, ca pe obligaţia de a face cât pot şi cât putem din aceste lucruri. Cred, cu toată fiinţa mea, în fiecare cuvânt pe care l-am spus, şi mă leg, în faţa dumneavoastră, în numele dumneavoastră, împreună cu dumneavoastră, să fac, din toată puterea mea, aceste lucruri. Aşa să ne ajute Dumnezeu, aşa să-mi ajute Dumnezeu! Mergem să facem ce ne-am propus şi, plecând spre îndeplinirea acestui mandat, primul om pe care-l chem alături de mine, e prietenul meu, Victor Ponta”, şi-a încheiat discursul Crin Antonescu.
Mitingul USL a durat aproape două ore, dar pentru mulţi dintre delegaţi a fost mai scurt, pentru că au plecat înainte de încheiere.
Locul întâlnirii a fost pavilionul central al Romexpo, unde au fost amplasate panouri inscripţionate cu sigla USL şi mesajul “2012. Anul Victoriei”, iar participanţii au primit steguleţe, pe care le-au agitat în sală, odată cu scandări precum: “USL”, “Victorie”, “Jos Băsescu”.
La acest eveniment au participat şi candidaţii USL la Consiliile Judeţene şi la primăriile reşedinţelor de judeţ, deşi lansarea candidaţilor a fost amânată.
Printre participanţi s-a numărat şi Radu Mazăre, liderul social-democrat de la Constanţa, însoţit, ca şi în alte ocazii, de un grup de tineri purtând deja celebra vestimentaţie: beretă roşie şi haine kaki.
Marele absent al mitingului a fost Ion Iliescu, preşedintele de onoare al social-democraţilor. Mai târziu, Victor Ponta a explicat motivul pentru care acesta nu a fost la reuniunile USL şi PSD, respectiv un puseu de tensiune. El a spus că Iliescu a fost la spital, analizele au fost bune, iar acum este acasă.

Vezi si

Inscripție ”NAZI BANK” pe peretele unei sucursale Raiffeisen din Cluj-Napoca. Poliția a demarat verificări

Polițiștii clujeni au demarat cercetări vineri în contextul inscripționării unor mesaje pe fațada unei clădiri …