Monday , November 28 2022

Mitica Dragomir a fost retinut pentru 24 de ore

dragomir2

Mitică Dragomir, fostul preşedinte la Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost reţinut, conform Realitatea TV.
Liga Profesionistă de Fotbal a fost prejudiciată cu trei milioane de euro la vânzarea unor pachete din drepturile de televizare a meciurilor, prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a tranzacţiei, în condiţiile în care, în realitate, aceasta s-a făcut prin negociere directă, arată PTB.
Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB) a dat publicităţii un comunicat cu detalii din dosarul privind vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din Liga I.
Procurorii precizează, astfel, că în acest dosar s-a început urmărirea penală pentru delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani.
Potrivit anchetatorilor, LPF ar fi fost prejudiciată, la vânzarea drepturilor de televizare, prin faptul că tranzacţia a fost “intermediată” de mai multe firme, deşi ea s-a realizat, în realitate, fără acestea.
“Din datele şi probele administrate în cauză rezultă indicii rezonabile că în perioada 2011 – 2013, patrimoniul Ligii Profesioniste de Fotbal a fost prejudiciat cu suma de 3.000.000 euro, prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a vânzării unor pachete din drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal, în condiţiile în care vânzarea reală s-a realizat prin negociere directă (fără intermediari) între reprezentanţii Ligii Profesioniste de Fotbal şi reprezentanţii societăţii câştigătoare. De asemenea, rezultă indicii rezonabile că suma de bani a fost spălată printr-un circuit fictiv în care sunt implicate mai multe societăţi comerciale”, arată PTB.
Cercetările în acest caz sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.
Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, şi alte şase persoane au fost aduse, luni, la Poliţia Capitalei, pentru audieri în acest dosar.
Toţi cei şapte au fost ridicaţi şi aduşi la Poliţie în baza mandatelor emise în dosar.
 
 

Vezi si

Fostul senator PSD Niculae Bădălău, reținut de DNA. Este acuzat că ar fi intervenit pentru acordarea unor contracte publice firmelor pe care le controla

Fostul senator PSD Niculae Bădălău a fost reţinut duminică seara de DNA, pentru 24 de …