Thursday , September 29 2022
Breaking News

UPDATE: Mită la moțiunea de cenzură. Deputat PNL urmărit penal pentru că a încercat să corupă un parlamentar AUR ca să absenteze la vot

Deputatul PNL Cosmin Șandru (în stânga în fotografie, alături de Florin Cîțu) și Florin Nicolae Bitea, director general al Societății de Transport Public Timișoara, sunt urmăriți penal de DNA pentru dare de mită la moțiunea de cenzură a PSD împotriva Guvernului Cîțu.

UPDATE: Deputatul PNL de Timiş Cosmin Şandru a anunţat, joi, că se autosuspendă din partid pe perioada anchetei demarate de DNA, care l-a pus sub urmărire penală pentru dare de mită. Dosarul a pornit de la o înregistrare în care un parlamentar AUR este momit cu funcții pentru a nu vota moțiunea de cenzură.

“Începând cu data de astăzi, 14 octombrie, mă autosuspend din PNL până la finalizarea anchetei. Având în vedere că este o anchetă în curs, nu voi face nicio declaraţie pe marginea acesteia, până la finalizare”, declară Cosmin Şandru, într-un comunicat remis Agerpres.

Știre inițială: Procurorii spun că cei doi i-ar fi promis unui deputat numirea unor apropiați în posturi de conducere la instituții publice, dacă absentează de la ședința în care a fost votată moțiunea.

”La data de 1 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, suspecții Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați în posturi de conducere a unor instituții publice.

Pentru a beneficia de această „favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, din data de 5 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea menționată mai sus”, se arată într-un comunicat al DNA.

Guvernul Florin Cîțu a picat săptămâna trecută, după ce moțiunea PSD ”Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu!” a fost votată de 281 de parlamentari.

Cu o zi înainte de vot, preşedintele AUR, George Simion, a spus că parlamentari ai PNL au încercat să-i „mituiască” pe reprezentanţii AUR pentru a nu participa la moţiune, oferindu-le funcţii în deconcentrate.

El a precizat că are și probe în acest sens şi a anunţat că formaţiunea sa va face plângere la DNA pentru corupţie.

„Cei de la PNL au încercat să ne cumpere la bucată, au încercat să ne mituiască şi am făcut un drum până la DNA. Prima chestiune pe care o avem de făcut este să anunţăm organele competente şi vreau să facem cunoscut românilor toată schema prin care Florin Cîţu şi-a pus parlamentarii să ne ofere mită: funcţii în deconcentrate pentru apropiaţi.

Au încercat, practic, să ne cumpere ca parlamentarii AUR să nu fie prezenţi la votarea moţiunii. Parlamentarii AUR vor fi prezenţi cu toţii la votarea moţiunii. Nu suntem de vânzare, nu trădăm şi nu doar atât, nu facem afirmaţii”, a declarat Simion.

Apoi, George Simion a postat pe YouTube o înregistrare audio în care afirmă că deputatul PNL Cosmin Șandru încerca să-l convingă pe deputatul AUR Ciprian Titi Stoica să nu participe la votul moțiunii.

spotmedia.ro

Vezi si

Escortă româncă de 23 de ani, ucisă în bătaie de un client în Austria. Fata s-a înecat cu sânge și vomă

O tânără româncă a fost ucisă sâmbătă, 24 septembrie, în Austria. Ana Maria, despre care …