Thursday , December 1 2022

Misterul "portofelului" invocat in dezbaterea Ponta-Iohannis (VIDEO)

ponta

Prima confruntare electorala directa intre Klaus Iohannis si Victor Ponta a fost presarata cu numeroase atacuri intre cei doi finalisti ai alegerilor prezidentiale, o parte dintre ele referindu-se la modul in care Guvernul trateaza diaspora. In context, Iohannis a facut de doua ori referire la faptul ca Ponta le-ar fi cerut romanilor din strainatate “portofelul”, fara sa dea insa detalii.
Una dintre interventii a avut loc dupa ce candidatul ACL l-a intrebat pe contracandidatul sau pe banii cui s-a dus in campania electorala in diaspora, iar Victor Ponta a raspuns, printre altele: “Vizita din Italia a fost platita din banii PSD. Avem facturile”.
“De-asta le-ati cerut portofelul”, a comentat Iohannis. “Folositi un limbaj in care nu va recunosc. Va rog sa ramaneti politicos”, i-a replicat Ponta, dupa care contracandidatul sau a precizat “v-am citat pe dvs.”.
Klaus Iohannis nu a continuat atacul si nu a facut mai multe precizari.
Cu toate ca Ponta s-a aratat indignat, intr-adevar, in timpul turneului electoral din luna octombrie efectuat in Italia, el i-a spus unui roman aflat la Torino: “Daca veniti acasa, atunci pregatiti-va portofelul!”.
Replica a venit dupa ce acesta l-a luat la intrebari pe Victor Ponta pe tema schimbarii de pozitie fata de exploatarea de la Rosia Montana, barbatul reprosandu-i ca dupa ce a ajuns premier s-a “schimbat la 180 de grade”.

Victor Ponta i-a dat mai multe explicatii si a reamintit ca, oricum, “Parlamentul a respins legea, deci exploatarea nu se va face”.
“Poate din cauza protestelor noastre”, a comentat romanul, precizand ca isi doreste “o exploatare curata”, iar cianurarea nu este una dintre ele.
“Poate ca ati castigat dumneavoastra, dar nu vreti sa va zic adevarul? Dumneavostra care stati in Italia nu veti avea de suferit”, i-a reprosat Ponta.
“Nu, eu vreau sa vin acasa”, a replicat cetateanul din diaspora.
“Daca veniti acasa, atunci pregatiti-va portofelul, pentru ca oamenii care nu mai lucreaza acolo vor fi in somaj, sigur ca da, si, daca, Doamne fereste, statul roman pierde procesul, o sa platim toti. Sa dea Dumnezeu sa nu platim!”, a declarat Victor Ponta.

Vezi si

Întrevedere Aurescu – Kuleba. Oficialul român cere Ucrainei să recunoască inexistenţa aşa-zisei “limbi moldoveneşti”

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, marţi, o întrevedere cu omologul ucrainean Dmitro Kuleba, …