Miron Mitrea isi da demisia din PSD: „Votez Guvernul si bugetul si plec din politica”

reportersite
14 decembrie 2014, 18:19

mitreaMIRON MITREA a anunţat, duminică, că îşi va da demisia din PSD, incepand cu 1 ianuarie. Mitrea a spus că a decis să se retragă pentru că nu vrea să dăuneze imaginii partidului din cauza problemelor sale cu justiţia. „Votez Guvernul si bugetul si plec din politica”, a spus Mitrea la iesirea de la intalnirea parlamentarilor PSD, de duminica dupa-amiaza.

În luna octombrie, Miron Mitrea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare de către magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul referitor la renovarea casei mamei sale din localitatea Voluntari.

Miron Mitrea a primit doi ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi a fost achitat pentru fals material în înscrisuri oficiale.

De asemenea, instanţa a dispus încetarea procesului penal împotriva lui pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals.

Miron Mitrea a declarat, după decizia instanţei, că va face recurs şi că singura lui greşeală a fost că i-a propus Irinei Jianu ca o anumită firmă să se ocupe de lucrările la casa mamei sale.

„Mă așteptam la achitare, am fost surprins de condamnarea de astăzi. Dar asta este decizia instanței, nu pot să o comentez, o să facem recurs, mergem mai departe. (…) Toată chestiunea se bazează pe expertiză tehnică, să se măsoare exact casa. Părerea mea este că Irina Jianu nu a avut niciu rol în această chestiune. N-am semnat nimic, dar eu am propus firma, a fost vina mea si îmi asum chestia asta. Părerea mea e că n-a fost niciun rău, dar părerea instanţei a fost alta şi trebuie să o respectăm. Asta e! Am făcut o greşeală şi acum plătesc”, a spus Mitrea.

Duminică, social-democraţii au votat, în şedinţa CExN, lista noului Guvern propusă de Victor Ponta, în care Liviu Dragnea nu mai deţine funcţia de vicepremier.

Victor Ponta i-a ameninţat, în şedinţă, pe parlamentarii PSD că vor excluşi din partid dacă nu vor vota, luni, noul Executiv.