Miron Mitrea, condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu executare

reportersite
13 februarie 2015, 13:57

mitreaFostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea (PSD) a fost condamnat, vineri, la doi ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita in dosarul casei mamei sale.

Decizia completului de cinci judecatori de la Inalta Curte este definitiva si trebuie pusa in executare de indata, informeaza Realitatea TV.

Totodata, judecatorii au decis sa fie confiscata suma de aproape 300.000 de lei din averea lui Mitrea.

Fostul ministru va trebui sa se predea astazi Politiei pentru a fi incarcerat.

In acelasi dosar, a fost condamnata si Irina Jianu, fosta sefa a Inspectoratului de stat in Constructii. Aceasta a primit 5 luni cu executare.

La termenul de astazi, procurorul DNA a cerut majorarea pedepsei de doi ani primita de Miron Mitrea in prima instanta, in dosarul in care este judecat pentru fapte de coruptie in legatura cu lucrari de renovare facute la casa mamei sale.

In 15 octombrie 2014, instanta suprema l-a condamnat pe Miron Mitrea, ministru al Transporturilor in perioada 2000 – 2004 si parlamentar PSD la data trimiterii in judecata, la doi ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care este acuzat ca a luat mita 520.000 de lei, sub forma unor lucrari executate la casa mamei sale, pentru a o mentine pe Irina Jianu in functiile de inspector sef adjunct si, ulterior, inspector sef al Inspectoratului de Stat in Constructii.

Mitrea a fost achitat atunci pentru acuzatiile de instigare la fals, iar Irina Paula Jianu, fost sef al ISC, a fost condamnata la cinci luni de inchisoare cu executare, pentru dare de mita.

In luna decembrie, Miron Mitrea a demisionat din Senat si din PSD.