Sunday , September 25 2022

OFICIAL: Ministrul Vlad Voiculescu, demis de premier. Dan Barna va fi ministru interimar al Sănătății. Pleacă și Andreea Moldovan

UPDATE: Premierul Florin Cîțu anunță că miercuri i-a înaintat președintelui Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a lui Vlad Voiculescu și din funcția de secretar de stat a Andreei Moldovan.

Comunicatul oficial al Guvernului: Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, va fi demis de premierul Florin Cîțu, în urma discuțiilor avute cu Dan Barna, liderul USR PLUS, miercuri dimineață, afirmă surse Digi24. Andreea Moldovan, secretar de stat în minister, își pierde și ea funcția, potrivit acelorași surse.

Aceeași informație a fost publicată și de HotNews, care citează surse politice. Premierul Florin Cîțu este extrem de nemulțumit de scandalurile în lanț din jurul Ministerului Sănătății.

Demiterea lui Vlad Voiculescu are loc după săptămâni de tensiune în coaliție, însă decizia premierului a venit la o zi după ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, care prevede noile criterii pentru carantinarea unei localități. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial fără informarea premierului Florin Cîțu.

Vezi si

Iohannis: Deocamdată, România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că deocamdată România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru intrarea …