Ministrul Tudorel Toader spune ca Raportul MCV este pozitiv, desi vom fi monitorizati inca cel putin un an

reportersite
15 noiembrie 2017, 12:37

Concluzia raportului MCV este ca Romania isi poate indeplini obiectivul ridicarii MCV in actualul mandat al Comisiei Europene, adica pe parcursul anului 2018, a afirmat miercuri ministrul justitiei, Tudorel Toader, in conditiile inc are Bruxelles-ul a anuntat ca monitorizarea europeana va continua cel putin inca un an.

toaderPotrivit ministrului, Bruxelles-ul a luat act de progresele realizate de Romania in indeplinirea recomandarilor formulate in ianuarie 2017.

„Este un raport de etapa, un lucru foarte important de subliniat”, a spus Tudorel Toader, insistand de mai multe ori ca Romania poate indeplini obiectivul de ridicare a MCV in cursul anului viitor.

Ministrul Justitiei nu a vrut sa raspunda decat la o singura intrebare, care i-a fost pusa in legatura cu pachetul de modificare a legilor justitiei.

Tudorel Toader a rapsuns ca, daca exista o „proecupare, ea izvoraste din raportarea la un debut de proces legislativ, la un pachet de legi care nu a trecut de prima comisie, daramite sa ajunga la promulgare. Numai forma finala a legii produce efecte juridice.”