Friday , October 7 2022
Breaking News

Ministrul Tudorel Toader spune ca Raportul MCV este pozitiv, desi vom fi monitorizati inca cel putin un an

Concluzia raportului MCV este ca Romania isi poate indeplini obiectivul ridicarii MCV in actualul mandat al Comisiei Europene, adica pe parcursul anului 2018, a afirmat miercuri ministrul justitiei, Tudorel Toader, in conditiile inc are Bruxelles-ul a anuntat ca monitorizarea europeana va continua cel putin inca un an.
toader

Potrivit ministrului, Bruxelles-ul a luat act de progresele realizate de Romania in indeplinirea recomandarilor formulate in ianuarie 2017.
“Este un raport de etapa, un lucru foarte important de subliniat”, a spus Tudorel Toader, insistand de mai multe ori ca Romania poate indeplini obiectivul de ridicare a MCV in cursul anului viitor.
Ministrul Justitiei nu a vrut sa raspunda decat la o singura intrebare, care i-a fost pusa in legatura cu pachetul de modificare a legilor justitiei.
Tudorel Toader a rapsuns ca, daca exista o “proecupare, ea izvoraste din raportarea la un debut de proces legislativ, la un pachet de legi care nu a trecut de prima comisie, daramite sa ajunga la promulgare. Numai forma finala a legii produce efecte juridice.”

Vezi si

Premiul Nobel pentru Pace 2022: Un activist din Belarus și două organizații pentru drepturile omului din Rusia și Ucraina

Ales Bialiatski, avocat pentru drepturile omului din Belarus, organizația rusă pentru drepturile omului Memorial și …